Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Bibi Breijman > Bibi: ‘Mijn ochtendmood is niet bestemd voor honden die aan mijn tenen willen likken’

Bibi: ‘Mijn ochtendmood is niet bestemd voor honden die aan mijn tenen willen likken’

Bibi: ‘Mijn ochtendmood is niet bestemd voor honden die aan mijn tenen willen likken’

Zodra ik mijn ogen open, denk ik maar aan één ding. Vlug haal ik Tedje met pyjama en ontplofte stamperhaartjes uit bed. Samen vervolgen we al knuffelend onze weg naar beneden. Onder aan de trap werpen we een blik in de spiegel. W heeft haar geleerd om elke dag te beginnen met een gekke bek, dus sindsdien is het de gekke-bekkenspiegel.

Ted steekt haar tong uit, trekt een schouder naar haar linkeroor en roept:  “Blèèèhhhh!” Voorzichtig kijk ik in de spiegel en constateer dat ik van mezelf al een gekke bek heb, dus ik loop door. Ted wil direct de gang in rennen richting haar speelkamer, maar ik kan nog steeds maar aan één ding denken. Ik roep haar ongeduldig terug en duw haar richting de keuken. “Maar mama, ik wil tekenen.” Heel jammer dat onze prioriteiten op dit moment behoorlijk uit elkaar liggen.

In de keuken worden we enthousiast begroet door honden Bobby en Chevy, die je elke keer bespringen alsof je twee jaar in Australië hebt gezeten. “Ja ja, opzouten jongens,” zeg ik en ik duw ze de tuin in. Mijn ochtendmood is niet bestemd voor honden die aan mijn tenen willen likken. Ik zet Ted aan de keukentafel met een flesje warme melk en vraag waarmee ze wil ontbijten. “Niks mama,” antwoordt Ted. Hoe is het mogelijk?!

Toch maak ik twee broodjes hagelslag, waarvan één zonder korstjes, in zes stukjes. Waarom maak ik dit altijd met zo veel liefde en toewijding alleen voor haar? Waarom maak je dit als moeder niet voor jezelf? Omdat het een beetje kinderlijk voelt, maar het is zo lekker. Opgewonden schuif ik bij haar aan tafel. Eindelijk, mijn doel is bereikt: ONTBIJTEN! Tot mijn grote teleurstelling is mijn eigen saaie broodje in drie happen weg, maar verzadigd ben ik niet. Ted is begonnen alle hagelslagjes één voor één van haar brood te plukken.

Ze plakken aan haar vingertje en sommige vallen eraf voordat ze haar mond hebben bereikt. Ondertussen begint ze een driejarig-ongeleid-projectielverhaal. Mijn maag praat met haar mee: “Eet eens door schat, of eet je dat stukje niet meer op soms?” De laatste vraag is vol hoop. Slecht eigenlijk. Als moeder wil je toch echt dat je kind opgroeit met alle voedingsstoffen die daarbij horen.

Lees ook
Bibi: ‘Na een paar seconden zie ik dat het een heel vieze foto is die ik ooit kreeg toegestuurd’

Maar man, wat doen ze lang over eten! Eten dat wij moeders allang in onze holle kies hadden gestopt. Zo loer ik al haar hele leven naar de ongewaardeerde hapjes op haar bord, in de hoop dat zij ze snel opeet voordat ik het doe! Na dit korte gevecht met mijn moederlijke geweten pak ik een van de zes stukjes brood en steek het vlug in mijn mond. Ik maak zo wel weer een nieuwe voor haar, stel ik mezelf gerust.

Ted merkt het niet eens, pakt ook een stukje, neemt een half hapje en rent de keuken uit. “Nu ga ik even tekenen!” roept ze. “Ho ho mevrouw, en je brood dan?!” “Nee mama, ik eet zo weer verder.”  Hoe is het toch mogelijk? Zij, die nul interesse heeft voor het heerlijke hapje op haar bord en ik, die juist interesse in alles verliest door datzelfde hapje dat me blijft aanstaren. Er zit nog maar één ding op om mijn taak als goede moeder te vervullen: alle stukjes onmiddellijk in mijn holle kies duwen, zodat ik snel met haar kan tekenen.

Bibi Breijman (30) is influencer en zangeres. Ze is samen met zanger Waylon, met wie ze dochter Teddy (3) heeft. In Flair schrijft ze elke week over haar leven. Deze column van Bibi Breijman komt uit Flair 07-2022, nu in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.