Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Bibi Breijman > Bibi: ‘Het heeft geen zin om te flippen, want ik ben toch al te laat’

Bibi: ‘Het heeft geen zin om te flippen, want ik ben toch al te laat’

Bibi: ‘Het heeft geen zin om te flippen, want ik ben toch al te laat’

Ted en ik moeten om elf uur de deur uit. Het is dik vijf kwartier rijden naar de kapper in Den Haag. Waarom ga je in godsnaam naar een kapper in Den Haag? Nou gewoon, omdat ik echt wel heb geprobeerd hier in mijn nieuwe woonplaats een geschikte kapper te vinden, maar ik vind gewoon geen goede match.

Misschien kunnen ze een Tinder-app voor kapsalons verzinnen, dat scheelt een hoop verknipte periodes. Maar ik neem de afstand voor lief en combineer een kappersbezoek vaak met Teddy’s logeerpartijtjes bij oma. Een halfuur voordat we de deur uit moeten, vraag ik W of hij de auto nog even voor me uit de poort wil rijden. De normale doorgang is namelijk geblokkeerd, omdat ons huis wordt verbouwd.

Het staat, net als wij vrouwen, een poosje flink in de steigers. Met mijn zwangere buik vind ik het lastig om ingewikkelde manoeuvres uit te halen met auto’s, vandaar dat ik hem vraag de gekke draai te maken vanuit de andere uitgang. Bepakt met vijf weekendtassen voor Teds logeerpartij sta ik klaar tot W klaar is met de auto. Dan komt hij het pad af.

“Dit geloof je niet: het hek doet het niet!” zegt hij verbaasd. Gisteren hadden we kortsluiting, dus is er een elektricien langsgekomen, die er blijkbaar een oude kabel uit heeft getrokken om de kortsluiting te verhelpen. Wat een gedoe, nu werkt het hek dus niet meer en kan de auto niet langs het huis naar de andere ingang vanwege de steiger.  “Ik zou zeggen: pak mijn auto,” zegt W. Ik haal opgelucht adem.

“Fijn schat, dan red ik het tenminste nog om op tijd te komen,” antwoord ik. W staat stil naast zijn auto en zegt niks. Het duurt even voordat ik doorheb dat er een cynische toon in zijn woorden zat, vanwege het woordje ‘zou’. Hij wijst naar zijn autoband. Helemaal plat! “Nah, hoe kan dit nou?” vraag ik geschrokken. “Jij bent gisteren door een spijker gereden toen je met mijn auto naar je afspraak ging,”  legt W mij fijntjes uit terwijl hij naar de spijker in zijn autoband wijst.

Lees ook
Bibi: ‘Ik realiseerde me hoe verpest dit kind nu al is, maar gehoorzaam ging ik naast haar liggen’

Een luide vloek mijnerzijds volgt. Deze situatie, in combinatie met zwangerschapshormonen en een kind dat om de drie seconden roept  “Mama, gaan we al?” maakt dat ik ook kortsluiting krijg, waar ik helaas geen elektricien voor kan bellen. “Schat, ik moet nu ook weg, maar ik zorg dat je een andere auto kunt gebruiken.” W geeft me een kus en vertrekt.

Het heeft geen zin om te flippen, want te laat ben ik toch al. Maar terwijl ik mijn kapster bel om te zeggen dat ik onze afspraak moet cancelen, komt er een auto het pad op rijden. Het is een vriend van W. Nu hoef ik mijn afspraak toch niet te verzetten. Ik beloof mijn kapster aan de telefoon dat ik hooguit vijftien minuutjes later zal zijn dan gepland. Ingeladen en dolgelukkig rijd ik een kwartiertje later de snelweg op richting Den Haag. Als ik gas geef, gaat het rode lichtje branden. Ik krijg een melding: tank leeg!

Bibi Breijman (30) is influencer en zangeres. Ze is samen met zanger Waylon, met wie ze dochter Teddy (3) heeft. In Flair schrijft ze elke week over haar leven. Deze column van Bibi Breijman komt uit Flair 09-2022, nu in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier