Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Bibi Breijman > Bibi: ‘Het enige waar ik nog in loop, zijn lelijke, strakke pyjama’s en joggingbroeken, het is geen gezicht’

Bibi: ‘Het enige waar ik nog in loop, zijn lelijke, strakke pyjama’s en joggingbroeken, het is geen gezicht’

Bibi: ‘Het enige waar ik nog in loop, zijn lelijke, strakke pyjama’s en joggingbroeken, het is geen gezicht’

Ik loop al weken voor lul. Alles wat ik aantrek, zit te strak en staat op knappen. Zelfs m’n sokken zeggen: doe ons dit alsjeblieft niet meer aan. Maar tegen beter weten in trek ik me niks van die smeekbede aan en zitten na een paar uur de striemen in m’n enkels.

Zwangerschapskleding

Mijn truitjes lijken gewoonweg net te heet gewassen en mijn navel komt eronder vandaan; als een bouwvakker die trots z’n decolleté laat zien. In de brievenbus vind ik een brief van de GGD, aan mij gericht. Dat dénk ik althans, want er staat geen naam op, alleen ‘de zwangere’. Dat is klaarblijkelijk ook precies het enige wat ik nog voorstel op dit moment, want W kan dat op dit adres niet zijn.

Hoe kan het dat het deze zwangerschap allemaal zo anders is? Ik voel me haast schuldig dat het soms zo aan me voorbij lijkt te gaan. Bij mijn vorige zwangerschap leek ik zo veel meer begaan met elke fase. Alles deed ik heel bewust: het inrichten van de babykamer, babykleertjes kopen, een baby-app.

Ik heb zelfs een 3D-echo laten maken – wat overigens doodeng was: Teddy zag eruit alsof ze gemaakt was van gesmolten kaarsvet. Ik ben superblij hoor, begrijp me niet verkeerd, en op wat vermoeidheidsklachten na voel ik me goed. Een tweede zwangerschap is gewoon anders. Ik gun mezelf veel minder de tijd voor die zwangerschapswolk.

Misschien komt het ook omdat ik deze keer al een bezig bijtje door het huis heb rondvliegen. Ik ga bijvoorbeeld minder vaak liggen voor een middagdutje en heb dus ook nog geen zwangerschapsbroek in mijn kast liggen, terwijl ik al ruim over de helft ben en uit al mijn kleren knap. Het enige waar ik nog in loop, zijn lelijke, te strakke pyjama’s en joggingbroeken.

Lees ook
Bibi: ‘Daar stond ik dan, met mijn driejarige puber, een dikke buik en 29 tassen’

Deze outfits combineer ik met truitjes die ik dus de hele dag door omlaag moet trekken. Het is echt geen gezicht en terwijl ik deze column schrijf, kom ik tot de conclusie dat ik er direct iets aan moet doen. Ik toets op google ‘positiekleding’ in, het woord dat staat voor een vrouw in ‘een zekere positie’. Nou, ik voel me op dit moment ‘veel’, maar ‘zeker’?

Op mijn telefoonscherm zie ik dat Zara, Asos en Zalando best wat opties hebben met leuke navelverhullende kleding. Ik scrol door heel veel 7/8 broeken waarvan ik niet meer wist dat ze bestonden. Maar hier en daar vind ik een zwarte skinny en een redelijk oké shirtje. Dus ik stop ze in mijn online winkelmand. Alleen: net op het moment dat ik wil afrekenen, springt mijn beeldscherm op zwart en verdwijnt mijn app door een error.

Enigszins opgelucht leg ik mijn telefoon weg. Het moest blijkbaar zo zijn. Ik besluit naar de kledingkast van W te lopen (die is gemaakt op groei en beschikt over verschillende maten) en zie dat ik hier eigenlijk nog wel tien zwangerschappen mee vooruit kan. In de spiegel bekijk ik mijn zojuist geleende outfit. ‘In een zekere positie’ ziet die er nog leuk uit ook!

Bibi Breijman (30) is influencer en zangeres. Ze is samen met zanger Waylon, met wie ze dochter Teddy (3) heeft. In Flair schrijft ze elke week over haar leven. Deze column van Bibi Breijman komt uit Flair 14-2022, nu in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier