Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Bibi Breijman > Bibi: ‘Ik zoek een reden om mijzelf eens even lekker te trakteren op een paar belachelijk dure schoenen’

Bibi: ‘Ik zoek een reden om mijzelf eens even lekker te trakteren op een paar belachelijk dure schoenen’

Bibi: ‘Ik zoek een reden om mijzelf eens even lekker te trakteren op een paar belachelijk dure schoenen’

Na de zoveelste ‘ontlockdown’-winkelsessie van de afgelopen coronajaren, haast ik mij met een jeukende portemonnee en een overvolle tas de trap af. Ik heb zo een fotoshoot in Amsterdam en ben al aan de late kant. Om voor aankomst nog meer stress te voorkomen, check ik voor de zekerheid nog even alle parkeeropties in de omgeving op Google Maps.

Ah, wat vervelend, de dichtstbijzijnde parkeergarage is die van de Bijenkorf. Dat wordt een duur grapje en dan heb ik het nog niet eens over het Q-park uurtarief van 7,50 euro. Die leuke garage grenst aan een warenhuis vol verleiding. Ik zie wel hoe mijn dag verloopt, misschien verdien ik het wel om heel even een klein rondje te lopen, terwijl ik tegen mezelf mompel: kijken, kijken, niet kopen.

Als ik even later in de visagie zit, begint de make-upmevrouw, alsof ze het ruikt, over een van de nieuwe collecties van een te duur modemerk. Yes! Dit is vast een teken. Ik betrap mezelf erop dat ik een reden zoek om mijzelf eens even lekker te trakteren op een paar belachelijk dure schoenen. (Ach, ik heb hard gewerkt de laatste tijd.

Ach ja, ik heb al zo lang niet een winkel in kunnen lopen – daarbij volledig negerend dat je bij online shoppen ook best veel geld uitgeeft!) Met al die naar-mijzelf-toe-redeneringen, loop ik uiteraard uiteindelijk toch het warenhuis binnen.

Ik ben zo stom om daarbij de ingang naast de Gucci-winkel te gebruiken. Als een magneet word ik naar de glazen kast getrokken waarin de schoenen staan te shinen die ik al maanden op de Gucci-website in mijn mandje stop, om ze vervolgens weer te verwijderen met redenen als: nee, dat verdien ik nu echt nog niet, of: straks sta ik ermee in de poep. Maar dat alles is nu te laat.

“Kan ik u helpen, mevrouw?” vraagt een overactieve maar aardige golden retriever, want wat zijn ze toch goed getraind in dit soort winkels. Zo klantvriendelijk dat ik er week van word.  “Jazeker, ik zou díé graag in maat 35 willen,” antwoord ik braaf. Stiekem hoop ik dat hij gaat zeggen dat ze pas vanaf maat 36 beginnen.

Lees ook
Bibi: ‘Het heeft geen zin om te flippen, want ik ben toch al te laat’

Maar hij komt even later vrolijk aanlopen met mijn maat en ik weet dat ik verkocht ben als ik ze aantrek en mijn portemonnee niet meer zal jeuken, maar serieus pijn gaat doen. Als ik voor de spiegel sta en ik er al over uit ben dat ik het ga doen, zet de meneer toch nog even zijn verkooppraatje in.  “Ja, ik heb ze zelf ook,” begint hij,  “heerlijk voor een warme dag, maar ook een koude dag, hoor. Ik trek ze ook aan als ik lekker het bos in ga!” voegt hij er nog even aan toe, volledig overtuigd van zijn verhaal.

Deze Gucci’s lijken me niet het schoeisel voor modderpoten tijdens een stevige wandeling met de honden. De verkoper zie ik zeker geen lange wandelingen maken in een bos en al helemaal niet met deze dure stappers; ik zie hem eerder bevallig zitten in een dure club in Amsterdam. Maar het  ‘bosverhaal’  heeft het goedkeurende zaadje in mijn hoofd laten uitgroeien tot de perfecte excuus-boom. Ik hoor mezelf zonder aarzeling zeggen:  “Pak ze maar in!”

Bibi Breijman (30) is influencer en zangeres. Ze is samen met zanger Waylon, met wie ze dochter Teddy (3) heeft. In Flair schrijft ze elke week over haar leven. Deze column van Bibi Breijman komt uit Flair 10-2022, nu in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier