Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Bibi Breijman > Bibi: ‘Ik realiseerde me hoe verpest dit kind nu al is, maar gehoorzaam ging ik naast haar liggen’

Bibi: ‘Ik realiseerde me hoe verpest dit kind nu al is, maar gehoorzaam ging ik naast haar liggen’

Bibi: ‘Ik realiseerde me hoe verpest dit kind nu al is, maar gehoorzaam ging ik naast haar liggen’

De afgelopen periode ben ik veel moe geweest, wat betekende: veel televisie­series op de bank kijken om mijn peuter zoet te houden. Ik geef toe: misschien niet verantwoord, maar als je een baby aan het uitbroeden bent, is het gewoon fijn als je aan de oudere broer of zus even geen kind hebt.

En dat lukt nu eenmaal het beste voor dat scherm. Van die kinderschreeuwseries word ik niet blij, dus zet ik meestal rustige tv aan waar ik zelf ook wat aan heb. Zo kijk ik bijvoorbeeld seizoenen terug van Boer zoekt vrouw en Married at first sight. Heerlijk, even nergens aan denken. Er staan inmiddels zo veel seizoenen online, dat je er heel wat vrije middagen mee kunt vullen. Wonderlijk genoeg zit Ted er ook helemaal in.

Zo roept ze elke keer wanneer er een nieuwe boer in beeld verschijnt enthousiast zijn naam. Ik zat op de bank op mijn laptop te werken toen ze plots schreeuwde: “Hé, boer Jan!” Ik keek op en zag in beeld de naam ‘Jan’ verschijnen. Ik onthoud die namen zelf niet eens; wonderlijk soms hoe het kinderbrein werkt.

Eens per maand ga ik naar mijn favoriete hotel in Den Haag, Hotel Des Indes, om daar te schrijven. Ik breng Teddy dan bij mijn ouders aan de andere kant van de stad. Deze keer kon mijn moeder iets langer oppassen, dus boekte ik een extra nachtje bij. Na de eerste nacht en dag werken, zat ik in de auto naar mijn moeder om daar aan tafel te schuiven voor het avondeten.

Bij binnenkomst begroette Ted mij enthousiast, viel me in mijn armen en zei met een trillende lip: “Ik heb jou zo gemist, mama.” Wat was dit nou? “Ja, ik weet niet wat ze heeft hoor,” zei mijn moeder. “Ze is een beetje buiig en vraagt steeds naar jou, dat heeft ze anders nooit.” Het was waar.

Toen ik na het eten mijn jas aantrok, begon Ted te huilen dat ze mee wilde naar het hotel. Wat vreemd, dacht ik, normaal gesproken zeurt ze de hele week om mijn moeder en of ze al naar oma mag om te logeren. Niets voor haar dit, maar zwak als ik ben nam ik haar en haar tas mee naar de plek die eigenlijk was bedoeld om te werken. “Weet je het zeker?” vroeg mijn moeder me.  “Als je eenmaal weg bent, is het vast wel weer over, hoor.”

Lees ook
Bibi: ‘Mijn ochtendmood is niet bestemd voor honden die aan mijn tenen willen likken’

Ik keek naar die twee bruine, waterige oogjes en tien minuten later kwam ik met Ted aan in het hotel. “Hé Teddy!” begroetten de vrouwen in de lobby haar enthousiast. “Ben je gezellig mee naar mama’s werk?”  Ted was door het dolle heen en apetrots! Ze rende met haar weekendtas naar de lift en drukte op het knopje.

Zodra we in bed lagen en ik haar uitlegde dat ik echt nog even moest werken, zei ze kordaat: “Maar ik wil merried seid kijken?” Nee schat, het is al laat. “Kom je wel bij mij liggen dan, mama?” vroeg ze met haar liefste stemmetje. Ik realiseerde me hoe verpest dit kind nu al is, maar gehoorzaam ging ik naast haar liggen; ik zou morgen wel weer proberen wat te werken.

De hele nacht lag ze tegen me aan te snurken. Alle zinnen die ik eigenlijk had willen schrijven, spookten door mijn hoofd en na twee uur malen viel ik eindelijk in slaap. In die diepe slaap hoorde ik van ver een stemmetje in mijn oor: “Ik ben zeiknat, mama.” Ik schrok wakker en voelde dat ze had geplast. Ik verschoonde de boel en ging weer bij haar liggen.

Maar het stemmetje hield niet op: “Mama?”  “Ja Ted, wat is er!?”  “Mag ik nu merried seid kijken?” “Nee Ted, HET IS HALF ZES!” “O oké,” antwoordde ze teleurgesteld.  “Boer zoekt vrouw dan?”

Bibi Breijman (30) is influencer en zangeres. Ze is samen met zanger Waylon, met wie ze dochter Teddy (3) heeft. In Flair schrijft ze elke week over haar leven. Deze column van Bibi Breijman komt uit Flair 08-2022, nu in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier