Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Bibi Breijman > Bibi: ‘Bestel ik opeens een hondenbed van 300 euro. Ik geef mijn zwangerschap de schuld’

Bibi: ‘Bestel ik opeens een hondenbed van 300 euro. Ik geef mijn zwangerschap de schuld’

Bibi: ‘Bestel ik opeens een hondenbed van 300 euro. Ik geef mijn zwangerschap de schuld’

Hormonaal is helaas mijn nieuwe normaal, want sinds mijn zwangerschap ben ik extra gevoelig. Niet voor opmerkingen van mijn vriend of voor jankfilms. Nee, extra gevoelig voor de spam die in mijn inbox belandt, of de reclames die op alle mogelijke manieren mijn brein bereiken. Zo bestelde ik onlangs in een opwelling een luxe boxspring-hondenbed voor onze altijd in de weg lopende hond.

Hormonale aankopen

Alsof ik in een soort trance belandde bij het zien van de lobbes in de catalogus op de website, stroomde mijn hart vol medelijden. Onze hond Chevy – voor uw informatie: die heeft een prima leven – heeft een supergroot Fatboy-achtig kussen waarop hij de hele dag kan luieren. Hij deelt het kussen alleen wel met onze andere hond, Bobby, de kleine Franse bulldog aka Terror Bob. Die doet zijn rasnaam, bully, eer aan door Chev geregeld in zijn oor te bijten, omdat hij wil spelen. Of hij vreet m’n dure designerschoenen op.

Vaak heb ik beide honden vervloekt. Ze hebben een hoog irritatie-gehalte doordat ze de hele dag naar buiten willen, en zodra je ze dan in de tuin laat, ze na twee minuten alweer beginnen te janken, blaffen en aan de deur krabben omdat ze weer naar binnen willen. Eenmaal binnen is je broek bedekt met hondenkwijl en ligt de net gedweilde vloer vol aarde.

Voor die ene hond heb ik dus een bed besteld van bijna driehonderd euro. Zodra ik de bevestigingsmail in mijn inbox zag verschijnen, vroeg ik me af wie mijn lichaam had overgenomen. Wat was er in godsnaam met me gebeurd? Ik klikte de mail weg en wilde zo snel mogelijk vergeten wat er zojuist had plaatsgevonden. Laat staan dat ik nadacht over de reactie van W, als hij zou zien wat ik nu weer had besteld.

Nieuwe hond

Vijf dagen later was het zover. We hadden een wandelingetje gemaakt met z’n drieën en bij thuiskomst werd onze weg geblokkeerd door een immens groot pakket. F*ck, dat dit nu net bezorgd moet worden op een moment dat hij thuis is, dacht ik.

“Wat is dit nou weer?”  W keek me streng aan. “O, vast voor een campagne van het werk,” stotterde ik. Maar het was al te laat, ik kon me er niet meer uitlullen: die lobbes die mij er vijf dagen geleden inluisde, stond levensgroot op de andere kant van de doos. Hij lag relaxed op zijn vijfsterrenboxspring te chillen, dat k*tbeest. Als laatste redmiddel gaf ik mijn zwangerschap de schuld, want daar kan W niks tegenin brengen. Het is de perfecte joker en dat weten we allebei.

Lees ook:
Bibi: ‘Na een paar weken liep hij bruin aan en was hij op sterven na dood. Een treurig gezicht’

Sinds die middag ligt Chev dik tevreden op zijn nieuwe happy place. Tenminste, dat zou je denken… Bij elk geluid begint hij te blaffen en te grommen, zodat wij onze Netflix-serie niet meer kunnen volgen. Hij staat op en wacht bij de deur.  “Nee niet weer,” zucht ik en sta op om hem de tuin in te laten. Zo staat er nu in onze gestylede, gezellige woonkamer een reusachtig hondenbed, zonder hond erop! Het was beter geweest als ik een nieuwe hond had gekocht.

Bibi Breijman (30) is influencer en zangeres. Ze is samen met zanger Waylon, met wie ze dochter Teddy (3) heeft. In Flair schrijft ze elke week over haar leven. Deze column van Bibi Breijman komt uit Flair 04-2022. Deze editie ligt van 26  t/m 1  februari in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Fotografie: Dorian Jurne