Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Bibi Breijman: ‘Ik sleurde Way mee naar een kliniek die dat soort operaties uitvoert’

Bibi Breijman: ‘Ik sleurde Way mee naar een kliniek die dat soort operaties uitvoert’

Bibi Breijman: ‘Ik sleurde Way mee naar een kliniek die dat soort operaties uitvoert’

Bibi Breijman (29) is influencer en zangeres. Ze is samen met zanger Waylon, met wie ze dochter Teddy (2) heeft. In Flair schrijft ze elke week over haar leven.

Voorgevelrenovatie

Ik kan me nog heel goed herinneren dat wij meiden na de gymles samen met de jongens de kleedkamer moesten delen. Ik zat in groep 4, was amper acht jaar toen tijdens het douchen een jongetje op me af kwam lopen en schuddebuikend van het lachen schreeuwde: “Jij hebt tieten!” Alle jongens begonnen te lachen, ik kon wel door de grond zakken. Vanaf dat vernederende moment probeerde ik mijn onschuldige mierenbultjes te verbergen.

Als ik nu bedenk dat mijn dochter dit over zes jaar zou overkomen, zou ik flippen. Maar goed, wat kun je doen als moeder? Mijn moeder troostte mij met de woorden: “Over tien jaar mocht hij willen dat hij nog eens wat tietjes zag, met die kop van hem.” De mierenbultjes ontpopten zich tot struisvogeleitjes en ik was gelukkig niet meer de enige die ze had. Mijn vriendinnen moesten er ook aan geloven.

Het was ‘normaal’. Dat is altijd fijn in je jeugd, als je net zo bent als de rest. Beha’s kopen werd een gezellig naschools uitje. ‘Help ik krijg tieten’ kon uit mijn Playlist. Borstjes vooruit en lipjes getuit, want zodra ik MTV, TMF of The Box aanzette, zag ik ze overal. Britney en J.Lo strooiden er zelfs glitters en olie op.

In de Hitkrant stond een interview met de tepelknijper uit J.Lo’s videoclip Jenny from the block. Ik wist niet wat ik zag. Een mannetje dat tijdens de opnamen de hele dag in de tepels van Jennifer Lopez moest knijpen. Wat een wereldbaan had die gast. Ineens was het me duidelijk. Je mag trots zijn op je voorgevel! Dus dat was ik ook. Ik kocht laag uitgesneden truitjes met zo’n randje van kant. Tikkeltje ordinair, maar hé, zolang het niet bij de Pabo of Christine le Duc vandaan kwam, kon ik het verantwoorden naar mijn ouders.

Jarenlang hadden mijn voorgevel en ik een innige band. Maar dat kon natuurlijk niet goed blijven gaan. Het moederschap diende zich aan. Prachtig vond ik het hoe de natuur haar werk deed. Tijdens de stuwingen voelde ik me Lolo Ferrari met kompressen in mijn beha. Ze stonden op springen en bedienden mijn kindje bij iedere kreet. Helaas stortte het hele zooitje na deze periode in tot twee uitgelekte theezakjes. Maar pas na het zien van vakantiefoto’s van mezelf wist ik het zeker: tijd voor een voorgevelrenovatie.

Lees ook
Bibi Breijman: ‘De discussie, over míjn tweede kind, ontspoorde volledig’

Ik sleurde Way mee naar een kliniek die die operaties uitvoert. We werden begeleid naar een kamertje waar een bureau vol lag met zakjes. Ik zocht naar de inhoud. Het deed me denken aan zo’n zakje dat je meekrijgt als je een goudvis koopt. Met weemoed dacht ik terug aan alle momenten die mijn voorgeveltje en ik door de jaren heen hadden beleefd. Ook die momenten van schaamte en de jaren waarin ik ze wilde verstoppen. Dat verdienden ze niet nog een keer.

Ik keek naar de viszakjes op het bureau van de chirurg. Waarom snijden?, dacht ik. Ze zijn immers hartstikke gezond en ze doen hun werk. Ik trok mijn beha aan en verliet opgelucht het pand. “Gaan we nu naar huis,” vroeg Way. “Nee, laten we naar de dierenwinkel gaan.” Hij keek me verbaasd aan. “Het is tijd voor een aquarium.”

Deze column van Bibi Breijman komt uit Flair 33-2021. Deze editie ligt van 18 t/m 24 augustus in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Fotografie Bart Honingh