Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Zoveel verdiende de Friends-cast per aflevering (en nog steeds!)

Zoveel verdiende de Friends-cast per aflevering (en nog steeds!)

Zoveel verdiende de Friends-cast per aflevering (en nog steeds!)

Ook al is de laatste nieuwe aflevering van Friends achttien (!) jaar geleden uitgezonden, het blijft een immens populaire serie. En dat levert de Friends-cast nog steeds veel geld op. Elk jaar krijgen ze nog 2 procent van de winst die wordt gemaakt met heruitzendingen. Dat betekent jaarlijks ongeveer 20 miljoen dollar per castlid. Wow.

Voor elk seizoen hebben de castleden natuurlijk al flink betaald gekregen. Een overzichtje.

Seizoen 1

Voor het eerste seizoen kregen alle castleden hetzelfde bedrag. Per aflevering was dat 22.500 dollar. Het eerste seizoen van de populaire serie bestaat uit 24 aflevering. Dus tel maar uit die winst.

Seizoen 2

Na het grote succes van het eerste seizoen werd de cast flink beloond. De prijzen gingen omhoog, maar varieerde wel per acteur. De bedragen verschilden, van 480.000 dollar tot 960.000 dollar. Het is onduidelijk wie welk salaris kreeg, maar oneerlijk verdeeld was het wel. Gelukkig voor de castleden veranderde dat weer na het tweede seizoen.

Seizoen 3 t/m 6

Tijd voor onderhandeling vond de cast van Friends. Ze kregen allemaal een gelijk bedrag van 75.000 dollar per aflevering. Vanaf seizoen 3 zijn de bedragen alleen maar flink blijven stijgen. Seizoen 4 was goed voor 85.000 dollar per aflevering. Voor seizoen vijf kreeg de cast 100.000 per aflevering. In seizoen 6 steeg de prijs naar 125.000 dollar per aflevering.

Seizoen 7 en 8

Je denkt misschien: is dit niet genoeg? Maar de prijzen bleven stijgen. Voor seizoen 7 en 8 kregen ze maar liefst 750.000 dollar. Per aflevering hè!

Seizoen 9 en 10

Oké, het kan dus nog gekker. Voor seizoen 9 kreeg de cast van Friends 1 miljoen dollar per aflevering. Dat is zo’n 24 miljoen dollar per acteur voor één seizoen. Seizoen 10 is een minder grote jackpot, maar liefst 18 miljoen dollar werd daarvoor uitgetrokken om de castleden te betalen.

Lees ook:
OMG! Met deze baan word je betaald om de serie ‘Friends’ te kijken

Reünie

Ja, ook bij de reünieaflevering zijn er flink wat centen verdiend. Naar schatting hebben de zes castleden met z’n allen 20 miljoen dollar gekregen.

En wij maar gratis bingen. 😉

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NSMBL | Beeld: BrunoPress