Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Zimra Geurts accepteert excuses Tim Hofman: ‘We waren jonge mensen die lompe, domme opmerkingen maakten’

Zimra Geurts accepteert excuses Tim Hofman: ‘We waren jonge mensen die lompe, domme opmerkingen maakten’

Zimra Geurts accepteert excuses Tim Hofman: ‘We waren jonge mensen die lompe, domme opmerkingen maakten’

Dit weekend kwam Tim Hofman in opspraak, omdat hij in het verleden ongepaste en vrouwonvriendelijke opmerkingen maakte tijdens een interview met Zimra Geurts. Er kwam veel kritiek op zijn uitspraken, waarvoor Tim zijn excuses aanbood. Zimra laat weten dat ze allebei domme dingen hebben gedaan en dat ze Tim vergeeft.

Zimra Geurts excuses

Op sociale media verscheen vorige week een video van circa tien jaar geleden waarin we Tim Hofman zien tijdens een interview met Zimra Geurts. Tim maakte tijdens het interview diverse ongepaste opmerkingen, zoals “Zal ik anders m’n pik laten zien?”. Zaterdag liet Tim weten dat hij zich diep schaamt voor het interview en spijt heeft. “Het was in 2012: backstage bij Spuiten en Slikken. Ik heb veel geleerd sindsdien, zoals over meer van zulke onderwerpen: homofobie, racisme, en validisme. Het was fout en excuses zijn gepast”, schreef hij op Instagram.

Zimra laat weten dat ze de excuses van Tim aanvaardt. “Ik zie vooral twee jonge mensen die denken dat als ze lompe, domme opmerkingen maken, ze door anderen zullen worden gezien als ‘cool’ en ’tof’ en dat mensen ze dan zullen mogen”, schrijft ze. “In die tijd waren er (en nu nog) zoveel ontzettend lompe programma’s waarin mensen de domste dingen deden, in de trant van ‘ja dat is cool, dan ben je tof als je daaraan meedoet en je zo gedraagt’.”

“We zijn allemaal jong en stom geweest.. Ik vergeef het Tim en ik vergeef het ook mezelf dat ik me zoveel dommer heb voorgedaan dan ik ben. En ben dankbaar voor de leerlessen die het ons geeft”, laat ze weten.

Lees ook
De Flair redactie deelt eigen ervaringen met seksuele intimidatie

Dommer gedragen

Zimra Geurts geeft ook aan dat ze zichzelf ‘vele malen dommer’ voordeed, omdat ze dacht dat ze daarmee populairder zou zijn. “Dan konden mensen om me lachen en dan werd ik gemogen. (…) Dus bleef ik me maar ‘dommig gedragen en mijn hartstikke leuke beetje rossige haren blonderen om de rol van die stereotype ‘domme, gezellige, sekssymbool’ maar te vervullen.”

Ook laat ze weten dat ze heel trots is op alle vrouwen die in BOOS hun verhaal hebben gedaan en bedankt ze Tim voor de aflevering. “Dankjulliewel voor de zéér waardevolle aflevering die jullie hebben gemaakt.” In de BOOS-aflevering van afgelopen donderdag deden meerdere vrouwen hun verhaal over het grensoverschrijdende gedrag waarmee ze te maken kregen op de werkvloer bij The Voice of Holland. Onder anderen Jeroen Rietbergen, Ali B en Marco Borsato worden beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Zimra Geurts (@zimrageurtsss)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Instagram | Beeld: Brunopress