Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > ZIEN: Meryl Streep haalt uit naar Trump

ZIEN: Meryl Streep haalt uit naar Trump

ZIEN: Meryl Streep haalt uit naar Trump

Meryl Streep mocht tijdens de Golden Globes een award in ontvangst nemen en haar acceptance speech was iets anders van aard dan gebruikelijk. De actrice maakte van het moment gebruik, om uit te halen naar Donald Trump.
Waardigheid
De actrice sprak zich op het podium uit over de toekomstige president van de Verenigde Staten en deed een oproep naar de pers. Ze sprak dat ze hoopte dat de pers vrijheid, waarheid en waardigheid  hoog in het vaandel zullen houden dit jaar en de komende jaren.

“Het brak mijn hart”

Als voorbeeld waarom noemt de beroemde actrice een optreden van Trump, waarin hij een gehandicapte journalist immiteert. “Het greep me bij de keel. Niet omdat het goed was. Er was in het geheel niets goeds aan. Maar het was effectief en deed zijn werk. Het brak mijn hart toen ik het zag en ik kan het nog steeds niet uit mijn hoofd krijgen, want het was geen film, het was echt.”

“Geweld zet aan tot meer geweld”
Streep benadrukt dat het gedrag van Trump mensen aanmoedigt hetzelfde gedrag te gaan vertonen. “Gebrek aan respect nodigt gebrek aan respect uit. Geweld zet aan tot meer geweld”, aldus de actrice. Ze beëndigde haar speech met woorden van de vorige maand overleden Carrie Fisher. “Zoals mijn vriendin, mijn geliefde overleden prinses Leia ooit tegen mij zei: ‘Take your broken heart, make it into art.’

Bekijk de speech van Meryl Streep hieronder.

Bron: RTL, Twitter

Lees ook: