Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Ze gaat ons vertegenwoordigen bij het Eurovisie Songfestival, maar wie is zangeres S10 eigenlijk?

Ze gaat ons vertegenwoordigen bij het Eurovisie Songfestival, maar wie is zangeres S10 eigenlijk?

Ze gaat ons vertegenwoordigen bij het Eurovisie Songfestival, maar wie is zangeres S10 eigenlijk?

Voor de derde keer op rij stuurt Nederland een bij het publiek (nog) onbekende artiest naar het Eurovisie Songfestival. Dit jaar zal zangeres S10 ons land vertegenwoordigen op het jaarlijkse liedjesfestijn. Dat gaan ze doen met het liedje ‘De Diepte’. Wij vertellen je meer over deze zangeres. 

Zangeres S10

First of all: S10 (spreek uit als: Estien) heet eigenlijk Stien den Hollander en komt uit Abbekerk. Inmiddels woont ze in Amsterdam. Ze is pas 21 jaar, maar geen nieuweling in de muziekwereld. Op haar zeventiende tekende ze namelijk al bij Noah’s Ark, een Nederlands hiphoplabel. Van haar bekendste nummer ‘Adem je in’ maakte ze samen met rappers Kevin en Frenna een remix.

Stien heeft al meerdere ep’s uitgebracht, met voornamelijk liedjes over haar psychiatrische verleden. De 21-jarige zangeres verbleef namelijk in gesloten inrichtingen en had last van depressies en stemmen in haar hoofd. Ze ondernam zelfs enkele pogingen tot zelfmoord.

Songfestivalinzending

De keuze om S10 naar het Songfestival te sturen, had vooral te maken met het liedje dat zij inzond. Cornald Maas, die al jaren betrokken is bij het Eurovisie Songfestival, liet weten aan het AD dat er bijna 400 nummers binnengekomen waren. Het nummer van Stien stak er volgens hem met kop en schouders bovenuit.

“We zijn net als toen met Duncan Laurence echt voor de song gegaan. Vroeger kozen we met bijvoorbeeld Anouk en Waylon echt voor een artiest en dan werd er al dan niet in overleg een song geselecteerd. Maar we zijn doorgegaan op de weg die we ingeslagen zijn met ‘Arcade’”, zegt Cornald daarover.

Tekst gaat verder onder de post.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door S10 (@s10s10xx)

Lees ook
S10 met een Nederlands lied naar het Songfestival: hoe ver hebben onze eerdere nummers het geschopt?

Kroonprinses

Ook AvroTros is te spreken over de zangeres. De omroep noemt haar ‘de kroonprinses van de Nederlandse alternatieve pop die mensen weet te raken door haar pure en eerlijke teksten’. Algemeen directeur van de omroep, Eric van Stade, vindt dat de inzending van Stien ‘lef en authenticiteit’ bevat.

Hij zegt daarover: “S10 blijft trouw aan zichzelf en aan haar eigen stijl. We steken met deze keuze onze nek uit en staan daar als selectiecommissie (voor het Eurovisie Songfestival, red.) unaniem achter. Het belooft opnieuw een bijzondere editie voor Nederland te worden.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD | Beeld: BrunoPress