Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Zanger Leonard Cohen op 82-jarige leeftijd overleden

Zanger Leonard Cohen op 82-jarige leeftijd overleden

Zanger Leonard Cohen op 82-jarige leeftijd overleden

‘Halleluja’- zanger Leonard Cohen is niet meer. De wereldberoemde artiest, songwriter en dichter is in de nacht van donderdag op vrijdag overleden, zo meldt de Facebookpagina van de beroemdheid.

Overlijdensbericht
Op de Facebooksite van Cohen staat het volgende bericht geschreven: “Met diepe droefheid melden wij dat legendarische dichter, songwriter en kunstenaar, Leonard Cohen is overleden.” De Canadees trad in 2013 nog op in Nederland, maar is daarna niet meer voor optredens naar Nederland afgereisd. De familie vraagt in het bericht eveneens om privacy.

Gezondheidsproblemen
De Canadese songwriter werd in de jaren ’60 wereldberoemd met monsterhits als Suzanne, So long Marianne en Bird on a Wire. Daarnaast is hij veelal bekend om het lied Halleluja. De zanger was langere tijd woonachtig in Los Angeles, en kampte al jaren met allerlei gezondheidsproblemen.

Eerbetoon
Allerlei celebrities hebben op sociale media hun verdriet en steunbetuiging aan de familie gedeeld. Onder andere Justin Timberlake, Russel Crowe en Bette Midler eren de van wijlen Cohen door persoonlijke tweets. Ook de premier van Canada – het geboorteland van Cohen – sprak zich uit over de dood van de artiest op Twitter: “Geen andere artiest klonk of voelde als Leonard Cohen. En zijn werk spreekt generaties aan. Canada en de wereld zullen hem missen”, aldus premier Justin Trudeau.

 

Bron: Telegraaf, RTL, Twitter.

Lees ook