Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Volgens Yvonne Coldeweijer is het ’toeval’ dat eigen sieradenlijn op AliExpress-juwelen lijkt

Volgens Yvonne Coldeweijer is het ’toeval’ dat eigen sieradenlijn op AliExpress-juwelen lijkt

Volgens Yvonne Coldeweijer is het ’toeval’ dat eigen sieradenlijn op AliExpress-juwelen lijkt

Yvonne Coldeweijer heeft woensdagavond in een YouTube-video gereageerd op de ophef die is ontstaan over de sieradenlijn die zij verkoopt. Omroep Brabant maakte eerder deze week melding van sieraden die Coldeweijer zegt zelf te hebben ontworpen, maar die ook via Chinese webwinkels voor veel minder geld zouden worden aangeboden.

Yvonne Coldeweijer sieradenlijn

De influencer besluit een video te wijden aan haar sieradenlijn, waar ze ook kort terugkomt op de beschuldigingen. In de YouTube-video legt Yvonne uit hoe zij haar sieraden ontwerpt op een A4’tje. Daarna wordt het ontwerp technisch uitgewerkt door een freelancer. Dit ontwerp gaat naar de fabriek waar een sample wordt gemaakt. “Dat is echt heel duur, een paar honderd euro! Dat is best klote”, aldus de YouTube-ster.

Eigen testpanel

Daarna bepaalt Yvonne of zij het design goed genoeg vindt voor haar webwinkel. Zij doet dit bijvoorbeeld door de sieraden zelf een paar dagen te dragen.

Puur toeval

Dat er ook oorbelletjes op AliExpress te vinden zijn die lijken op haar ontwerpen, is toeval, aldus Coldeweijer. “Je hebt natuurlijk overal wel oorbelletjes met sterretjes of maantjes die er hetzelfde uitziet. Dat is geen uitvinding waar je patent op moet aanvragen.”

Echte edelmetalen

Een groot verschil is volgens de influencer het materiaal waarvan de oorbelletjes uit China of uit Brabant van gemaakt zijn. “Waarom is het ene oorbelletje 1 cent en mijn oorbel 50 euro? De meeste mensen voelen wel een beetje aan hun aqua aan wat daar de reden van is.” Veel goedkope sieraden bevatten geen echte edelmetalen. “Dan staat er goud of zilver, maar dan gaat het puur om de kleur. Ik wil natuurlijk niet dat jij iets koopt waar je spijt van krijgt.”

Bekijk hieronder de hele video.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story | Beeld: Brunopress