Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Yvonne Coldeweijer voor de rechter: ‘Beyoncé Steenwijk, daar heeft toch niemand zin in’

Yvonne Coldeweijer voor de rechter: ‘Beyoncé Steenwijk, daar heeft toch niemand zin in’

Yvonne Coldeweijer voor de rechter: ‘Beyoncé Steenwijk, daar heeft toch niemand zin in’

Vandaag is het zover: de rechtszaak tussen Yvonne Coldeweijer en Samantha Steenwijk. Zangeres Samantha was het niet eens met een uitspraak van juicekoningin Yvonne en spant een kort geding tegen haar aan. Samantha eist een rectificatie van 5000 euro, vanwege een video waarin Yvonne beweerde dat de zangeres illegale dieetpillen heeft gebruikt om af te vallen.

Kort geding

Het kort geding begint vrijdag 15 april om 10:30. Volgens Yvonne wordt het een interessante zitting. Zij beweert dat de aanklacht veel smeuïge details kent, zoals we wel gewend zijn van de juicekoningin.

5000 euro en een rectificatie

De advocaat van Samantha Steenwijk zocht contact met Yvonne over een video waarin zij beweerde dat Samantha niet was afgevallen door paard te rijden en kleine porties te eten, zoals de zangeres zelf zegt, maar dat ze flink wat kilo’s kwijt zou zijn geraakt door illegale dieetpillen.

Tijdens dat contact heeft Yvonne verteld dat ze haar bewering baseerde op twee bronnen, maar ze zegt daarbij ook dat ze geen wederhoor heeft gepleegd. Daarom verwijderde ze de video en plaatste ze een rectificatie waarin ze vertelt dat de zangeres het gebruik van de pillen ontkent. Voor Samantha was dit echter nog niet genoeg. Zij en haar advocaat willen dat Yvonne een rectificatie schrijft dat het verhaal onwaar is. Ook eist ze 5000 euro en wil ze dat Yvonne haar bronnen prijsgeeft. Iets waar Yvonne absoluut niet mee akkoord gaat.

Lees ook
Yvonne Coldeweijer gelooft goede intenties Linda de Mol niet: in huis nemen Oekraïense vluchtelingen is pr-strategie

Kinderachtig gedoe

Inmiddels blijkt zelfs dat Samantha’s collega’s bij RTL Boulevard het niet eens zijn met haar gedrag. Ze vinden het een beetje overdreven dat Samantha alsnog een rechtszaak begint. Zelf zeggen ze dat ze het verhaal over de dieetpillen allang weer vergeten waren en dat Samantha het nu zelf allemaal weer oprakelt. Volgens hen hoefde het in ieder geval geen big deal te worden, wat het inmiddels wel is.

Yvonne zelf spreekt van ‘kinderachtig gedoe’, helemaal nu Samantha’s management er niet voor uit wil komen dat ze Yvonne voor de rechter slepen. “Hoe raar is het dat dat management het gewoon niet bevestigt? Ik bedoel: volgens mij klaag jij mij aan b*tch en ik jou niet”, zegt Yvonne daarop. Yvonne zegt te balen dat een ‘onbenullige en saaie’ zaak als deze haar eerste is. “Na alle juice, alle scoops die ik heb gebracht, wordt het zo’n onbenullig, saai k*t kort geding. Ik had wel wat meer juice gehoopt. Van André, Amaal, noem maar op, Carlo… Douwe Bob, daar doe ik het zelfs nog voor”, zegt ze. “Maar Beyoncé Steenwijk? Daar heeft toch echt niemand zin in.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl, Mediacourant | Beeld: BrunoPress