Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Yvonne Coldeweijer versus Samantha Steenwijk: dit is wat we tot nu toe weten

Yvonne Coldeweijer versus Samantha Steenwijk: dit is wat we tot nu toe weten

Yvonne Coldeweijer versus Samantha Steenwijk: dit is wat we tot nu toe weten

Roddelkoningin Yvonne Coldeweijer brengt haar vrijdag in de rechtbank door met Samantha Steenwijk. De zangeres heeft een kort geding aangespannen tegen Yvonne. Samantha eist een rectificatie van 5000 euro, vanwege een video waarin Yvonne beweerde dat de zangeres illegale dieetpillen heeft gebruikt om af te vallen. Volgens Yvonne zou het een rechtszaak vol smeuïge details worden.

Verslaggever Koen van Eijk was live bij de rechtszaak aanwezig en tweette erover.

Verdediging Samantha

Als de rechtszaak begint stelt de advocaat van Samantha dat Yvonne zich aan de regels van de mainstream media onttrekt doordat zij roddels publiceert zonder hoor en wederhoor. Zij verkrijgt haar roddels via haar zogenaamde spionnenleger. Haar video over Samantha zou gebaseerd zijn op ‘grove en onjuiste beschuldigingen van anonieme drugsdealers’. Samantha’s advocaat noemt het ‘onjuist en louter grievend’.

Het is bekend dat Yvonne de video offline heeft gehaald en een rectificatie heeft geplaatst. Echter is dat volgens de verdediging van Samantha onvoldoende. Het is ‘geen werkelijke rectificatie’. Samantha voelt zich dan ook aangetast ‘in eer en goede naam’. Na de video zou zij voor ‘k*twijf’ en ‘snol’ zijn uitgemaakt door wildvreemden.

Verdediging Yvonne

De advocaat van Yvonne stelt dat de juicekoningin wél heeft doorgevraagd bij de bronnen en onderzoek heeft gedaan naar de waarheid. Yvonne zou niet willen roddelen, maar wil hypocrisie bij BN’ers blootleggen.

Daarnaast benoemt Yvonnes advocaat dat Samantha zelf ook verdient aan juice. Bij RTL Boulevard zou zij onaardige dingen hebben gezegd over bijvoorbeeld Bibian Mentel en ook zou zij de misstanden bij TVOH hebben gebagatelliseerd. Dat wordt echter meteen weerlegd door de raadsman van Samantha. Hij benoemt dat ze alleen over muziek praat bij RTL Boulevard.

Al eerder benoemde Yvonne dat ze haar bronnen niet bekend zou maken. Haar advocaat bevestigt dat ze dit inderdaad niet zal doen. “Mijn cliënt valt onder de media en heeft dus bronbescherming.”

Lees ook
Yvonne Coldeweijer voor de rechter: ‘Beyoncé Steenwijk, daar heeft toch niemand zin in’

Reactie Yvonne

Na afloop van de rechtszaak laat Yvonne weten dat het haar nog steeds niks doet. Op 29 april zal de rechter een uitspraak doen. Als de rechter besluit dat ze moet rectificeren zoals Samantha dat graag ziet, interesseert dat haar niet. “Iedereen weet nu dat als ik dat doe, ik het toch niet meen. Dus wat heeft ze te winnen?”

Bekijk hieronder een deel van de rechtszaak.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter, NU.nl | Beeld: BrunoPress