Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Yvonne Coldeweijer dient klacht in tegen Talitha Muuse en BNR Nieuwsradio na ‘snuiffilmpje’

Yvonne Coldeweijer dient klacht in tegen Talitha Muuse en BNR Nieuwsradio na ‘snuiffilmpje’

Yvonne Coldeweijer dient klacht in tegen Talitha Muuse en BNR Nieuwsradio na ‘snuiffilmpje’

Yvonne Coldeweijer heeft een officiële klacht ingediend tegen Talitha Muuse en BNR Nieuwsradio bij de Raad van Journalistiek. Er zou namelijk flink wat geknipt en geplakt zijn aan het ‘snuiffilmpje’ van Talitha. 

In samenwerking met haar werkgever BNR Nieuwsradio heeft Talitha Muusse een filmpje opgenomen waarin het lijkt alsof ze cocaïne aan het snuiven is op het toilet. Het filmpje is vervolgens anoniem naar Yvonne Coldeweijer gestuurd. Ze hoopte dat de roddelkoningin het filmpje direct zou plaatsen op haar juicekanaal. Op die manier zouden ze haar kunnen aanspreken op haar werkwijze.

Hoor en wederhoor

Alleen dat ging niet precies zoals gepland. Yvonne heeft namelijk, tegen de verwachtingen in, hoor en wederhoor gepleegd. Talitha heeft Yvonne daarna zo snel mogelijk geblokkeerd, wat verdere hoor en wederhoor onmogelijk maakte. Yvonne heeft het filmpje hierna wel geplaatst. Dit deed ze niet op haar juicekanaal, die inmiddels een half miljoen volgers heeft. Ze plaatste de video in een betaalde groepschat, die drieduizend leden bevat.

Mediacircus

Vervolgens hebben BNR en Talitha daar een reactie op gegeven. Ze vonden dat Yvonne zomaar iets klakkeloos online heeft gegooid zonder het te checken. Deze reactie werd door veel media opgepakt, waardoor het uiteindelijk alsnog groot nieuws werd. Maar nu blijkt dus dat BNR en Talitha de media toch hebben misleid. Er is namelijk aardig wat geknipt en geplakt in het ‘snuiffilmpje’ van Talitha. Op de beelden die Yvonne heeft gedeeld is namelijk te zien dat ze duidelijke bewegingen maakt waardoor het lijkt alsof ze aan het snuiven is. Maar op de beelden die BNR achteraf zelf heeft verspreid is het veel minder aannemelijk dat Talitha echt aan het snuiven was.

Gemonteerde versie

Aannemelijkheid speelt vaak een grote rol in het naar buiten brengen van dit soort filmpjes. Het komt BNR en Talitha daarom ook niet goed uit dat ze wel degelijk duidelijke snuifbewegingen maakte in het originele filmpje. Daarom heeft BNR zelf later een andere, gemonteerde versie van het filmpje gedeeld. Maar daar is Yvonne het niet mee eens. Op haar juicekanaal vergelijkt ze de twee filmpjes. “Omg ik ben erachter gekomen dat BNR mij er dubbel bij heeft genaaid. Talith zit overal te verkondingen dat je niks ziet op het filmpje. Ik vond het al raar! Je ziet namelijk echt dat ze snuift op het filmpje.”

Lees ook
Advocaat Royce de Vries over Yvonne Coldeweijer: ‘Het is een vergaande inbreuk op de privacy van iemand om zo’n video te delen’

Vergelijken

Talitha verdedigd zichzelf en laat weten dat ze gewoon wat met haar sleutels aan het rommelen was op het filmpje. Maar dat blijkt dus niet helemaal waar te zijn. “Ik ben even gaan vergelijken….. Wat denk je? Ik heb een ander filmpje ontvangen van BNR dan dat zij hebben uitgezonden. ZIJ HEBBEN NAMELIJK HET SNUIFGEDEELTE UIT HUN VIDEO GEKNIPT!”, aldus Yvonne. In de YouTube video spreekt Yvonne Talitha en BNR-hoofdredacteur Mireille van Ark aan. “Waarom hebben het snuifgedeelte uit de video geknipt? Waarom heb ik een andere video ontvangen dan dat er is gepubliceerd naar de buitenwereld toe?Dit is echt schandalig.”

Klacht indienen

Yvonne vindt dat er op vier punten sprake is van onethische journalistiek. Daarom dient de roddelkoningin een officiële klacht in bij de Raad van de Journalistiek. Deze klacht is niet alleen tegen BNR, maar ook tegen Talitha zelf. BNR-hoofdredacteur Mireille van Ark wilde tegenover het ANP niet ingaan op de vraag of er inderdaad geknoeid is met het filmpje dat naar Yvonne is gestuurd. Op de klacht die Yvonne heeft ingediend reageert Mireille wel:“Het staat haar vrij om naar de Raad voor de Journalistiek te gaan.”

De vier punten waar Yvonne boos over is:

Yvonne-Talitha

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Mediacourant | Beeld: BrunoPress