Yvonne Coldeweijer, ook wel bekend als roddelkoningin, laat weten niet bang te zijn voor de juridische stappen die Marco Borsato neemt. De zanger heeft het Openbaar Ministerie gevraagd een onderzoek te starten naar de oorsprong van de geruchten over grensoverschrijdend gedrag. Hierbij worden ook de roddelkanalen vermeld. Coldeweijer zegt hierover dat een rechtszaak haar wel goed zou uitkomen.

Smaad- en lasterzaak

Ook online programmamakers van RoddelPraat, Jan Roos en Dennis Schouten bespraken een aantal weken geleden het grensoverschrijdend gedrag van Borsato tegenover minderjarige meisjes. Roos en Schouten vertelde dat zij persoonlijk hebben gesproken met de moeder van een van de meisjes. Ook zij zijn niet bang voor de juridische stappen van Borsato vanwege smaad en laster.

“Wij zouden dan eventueel verspreiders van smaad en laster zijn. Maar we hebben nooit gezegd dat het zeker gebeurd is.” Voor de programmamaker is er geen reden tot zorgen. “Wij hebben alleen maar een verhaal naar buiten gebracht dat de ronde doet. Dat mag, dat is niet tegen de wet.”

Yvonne Coldeweijer verwacht dat zij uit de smaad- en lasterzaak blijft, aangezien zij strafbare feiten niet zo nadrukkelijk heeft benoemd, zoals de mannen van Roddelpraat wel deden. “Ik ben zeer bewust en strategisch met het proces omgegaan. Ik heb de strafbare feiten nooit benoemd. Dus hoewel ik over het vreemdgaan (in 2020 kwam naar buiten dat Borsato een affaire heeft gehad, red.) in geuren en kleuren heb verteld, heb ik me over het strafbare feit niet uitgelaten.”

Lees ook
Advocaat Marco Borsato laat weten: de zanger ontkent alle beschuldigingen

Rechtszaak

Jan Roos is niet bereidt om zijn bronnen openbaar te maken voor het onderzoek van het OM. Ook Yvonne Coldeweijer wil het bewijs niet naar buiten brengen. De roddelvlogger heeft naar eigen zeggen veel bewijs verzameld, maar ze wil dit niet publiekelijk maken vanwege de vertrouwensband met een vermeend slachtoffer en haar moeder. Coldeweijer zou echter de bewijzen graag naar buiten willen brengen en noemt daarom de aangifte van Borsato tegen haar of een eventuele rechtszaak juist ‘ideaal’.

“Om te bewijzen aan een rechter dat ik niet schuldig ben aan smaad en laster, zou ik onder ede moeten vertellen welke bewijzen ik heb. Deze verklaring zou dan te horen zijn voor heel Nederland en België. En mijn vertrouwensband zou ik daar niet voor schaden. Ik kan me niet voorstellen dat Borsato dat risico zou willen lopen, maar mocht het zo zijn, dan ben ik er klaar voor,” aldus Coldeweijer.

De geruchten en roddels over Marco Borsato’s affaires en grensoverschrijdend gedrag worden door Marco zelf in ieder geval ontkend, aldus zijn advocaat.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Nu.nl | Beeld: Brunopress