Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Yvonne Coldeweijer gelooft goede intenties Linda de Mol niet: in huis nemen Oekraïense vluchtelingen is pr-strategie

Yvonne Coldeweijer gelooft goede intenties Linda de Mol niet: in huis nemen Oekraïense vluchtelingen is pr-strategie

Yvonne Coldeweijer gelooft goede intenties Linda de Mol niet: in huis nemen Oekraïense vluchtelingen is pr-strategie

Roddelfanaat Yvonne Coldeweijer vertelt in een van haar video’s dat ze niet gelooft in de goede bedoelingen van Linda de Mol. Linda nam onlangs Oekraïense vluchtelingen in huis. Volgens Yvonne doet ze dat alleen ‘om zichzelf weer menselijk neer te zetten’.

Een slimme pr-strategie

Kort geleden werd bekend dat Linda de Mol Oekraïense vluchtelingen in huis heeft genomen. Een paparazzo stond toevallig voor het hek van haar huis, toen Linda met de vluchtelingen naar binnen liep. Het nieuws werd vrijwel direct bevestigd door Linda’s manager Xenia Kasper. Ondanks de lovende reacties, is Yvonne Coldeweijer sceptisch over de ‘goede daad’ van Linda. Zij denkt dat het een slimme pr-strategie is. En daar heeft ze verschillende argumenten voor.

Zo vertelt ze in een YouTube-video bijvoorbeeld dat Xenia normaal gesproken vrijwel nooit ergens commentaar op geeft. Toch legde ze nu heel precies uit hoeveel vluchtelingen Linda in huis had genomen en hoe oud ze zijn. Yvonne noemt de situatie ‘dubbel’, omdat dit het eerste nieuws is dat naar buiten komt sinds het TVOH-schandaal. “Dan ga je toch wel een klein beetje bij jezelf denken van: is dit een charmeoffensief of is dit uit de pure goedheid van Lin?” Volgens Yvonne vertoont Linda ’typisch BN’er-gedrag.

How can I make this about me

Ze vergelijkt de situatie met een briefje van Jan Dijkgraaf, waarin hij het had over Oekraïne en zijn gift aan Giro 555. “Ik hou er ook niet van om daarover zo te doen van: oh my god, jongens, ik geef aan Giro 555! Geef het gewoon, stort het op de rekening, maar waarom moet je het zo etaleren? Ik krijg daar de kriebels van.” Vervolgens gaat ze verder over Linda. “Wil je iets goeds doen? Doe het gewoon, weet het gewoon zelf. Het lijkt gewoon weer een soort van ‘how can I make this about me?’. Hoe ga ik dit leed van anderen gebruiken om er zelf beter van te worden? Dat is letterlijk wat het is.”

Lees ook
Yvonne Coldeweijer klaar met alle kritiek: ‘Het is maar juice, laat mij met rust’

Van de gouden troon gevallen

Toch zijn de meeste mensen het niet eens met Yvonne. Op televisie wordt afkeurend gereageerd op de mogelijkheid van een charmeoffensief. En daar kijkt Yvonne ook niet raar van op. Volgens Yvonne komt dat, omdat Linda ook wel iets kwetsbaars gebruikt, waardoor mensen minder snel iets negatiefs zullen zeggen. Toch wijkt Yvonne niet af van haar mening. “Zij is duidelijk van de gouden troon gevallen en erachter gekomen van: hé, de mensen vinden mij helemaal geen royal, de mensen nemen mij wel degelijk iets kwalijk… Ik kom even uit mijn ivoren torentje en ga nu even mezelf weer menselijk neerzetten.”

Toch sluit Yvonne haar video af met een compliment voor Linda. “Desalniettemin wil ik zeggen, Lin: heel goed dat je de vluchtelingen in huis hebt genomen, want dat mag ook wel gezegd worden. Toch?”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Mediacourant | Beeld: Brunopress