Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Yolanthe vertelt over breuk met Wesley: ‘Fuck, wat kan liefde pijn doen’

Yolanthe vertelt over breuk met Wesley: ‘Fuck, wat kan liefde pijn doen’

Yolanthe vertelt over breuk met Wesley: ‘Fuck, wat kan liefde pijn doen’

Momenteel kunnen we Yolanthe Cabau (37) spotten in de nieuwe Netflix-film F*ck de Liefde 2, een typische Nederlandse romcom. Aan Grazia vertelt Yolanthe echter dat de titel van de film niet bij haar past. Ze noemt zichzelf namelijk ‘een hopeloze romanticus’. Ook vertelt ze meer over haar relatiebreuk en een gebroken hart. 

Gebroken hart

“Fuck, wat kan liefde pijn doen”, zegt Yolanthe tegen Grazia. Een statement die de nodige toelichting vereist. “Het maakt niet uit hoe oud je bent of hoe lang je een relatie hebt gehad, het gaat om de intensiteit van de liefde die je hebt gevoeld. Een gebroken hart doet gewoon fucking zeer.”

Een medicijn tegen een gebroken hart is er helaas niet, “behalve tijd en inner work om het proces zo goed mogelijk door te komen en jezelf beter te leren kennen.” En daarmee spreekt Yolanthe uit ervaring. Want de breuk met ex-partner Wesley Sneijder een aantal jaar geleden viel haar zwaar. Toch voelt ze geen haat naar Wesley, ze is hem juist dankbaar. “Want als we er straks niet meer zijn en ergens vanuit het universum terugkijken op het leven, dan waren die karakters ook nodig om te ‘voelen’.”

Lees ook
Yolanthe Cabau heeft veel plannen voor het nieuwe jaar: ‘Ik wil me dit jaar meer openstellen voor de liefde’

Op zoek naar jezelf

Yolanthe vertelt meer over hoe ze zich voelde na de breuk. “Ik voelde me erg eenzaam.” Maar dat weerhield haar er niet van op zoek te gaan naar zichzelf. “Langzaamaan vind je je eigen kracht terug en als je diep durft te gaan zelfs meer dan dat.” Ze wil niet zeggen dat het verdriet ooit helemaal weggaat. “Maar als je op een punt kan komen waar je de mooie momenten uit het verleden met die persoon kan koesteren, mag je trots zijn op jezelf.”

De breuk met Wesley viel Yolanthe zwaar, helemaal omdat de twee lang bij elkaar waren. Naast Wesley heeft Yolanthe hier en daar weleens een korte relatie gehad. Ze noemt beide soorten relaties, kort of lang, even waardevol. “Goed of slecht. Als je achteraf zegt dat het niet zo was, dan ben je zelf waarschijnlijk niet real of klaar geweest op dat moment.” Daarbij spreekt ze niet alleen over liefdesrelaties, “maar ook over werkrelaties, familiebanden en vriendschappen.” Een wijze les van Yolanthe.

De actrice laat verder niks los over een eventuele nieuwe relatie.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress