Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Yolanthe Cabau: ‘Ik durfde op een bepaald moment niet meer naar buiten’

Yolanthe Cabau: ‘Ik durfde op een bepaald moment niet meer naar buiten’

Yolanthe Cabau: ‘Ik durfde op een bepaald moment niet meer naar buiten’

Samen met zoon Xess beleeft Yolanthe Cabau (36) haar eigen ‘American dream’. ‘Toen Wesley en ik net uit elkaar waren, zat de pers erbovenop. Ik durfde niet meer naar buiten. In Los Angeles vond ik rust. Hier keek niemand naar me om. Dat is een bepaalde vrijheid die steeds belangrijker voor me wordt.’ En dan kúnnen er dus mooie dingen gaan groeien…

Wat is leuk aan Los Angeles?

“Het heeft iets magisch, de stad heeft een fijne energie. Dat zal ongetwijfeld ook met het weer te maken hebben, de zon doet gewoon wat met je. Mensen zijn over het algemeen vrolijk hier. En er wordt veel Spaans gesproken, dat voelt toch ook een beetje als thuis. Het doet me denken aan toen ik als kind op Ibiza woonde. Ik realiseer me overigens heel goed dat Amerika in veel opzichten een dubieus land is. Veel mensen hebben er een haat-liefde-verhouding mee. Het is politiek gezien een nogal wispelturig land en er is een grote verdeeldheid onder de bevolking. Aan de andere kant heeft het ook een geweldige muziek- en filmcultuur en prachtige natuur. Californië heeft bijvoorbeeld strand, bergen en bossen; vanuit de stad sta ik zo midden in de natuur. Voor mij is het heel fijn om daar te wonen, maar ik snap ook dat mensen er niks aan vinden.”

Niemand kent je daar, is die anonimiteit ook iets wat je opzocht?

“Ik stond op een punt in mijn leven dat ik tijd voor mezelf nodig had, dat ik me op mezelf kon richten. En in Nederland lukt dat gewoon niet. Waar ik ook ga hebben mensen een mening over mij, zowel positief als negatief. Het gevoel dat iedereen meekijkt, geeft toch een bepaalde druk. Zodra ik buiten ben, kijken mensen naar me. En begrijp me niet verkeerd: ik snap het en vind het ook niet erg. Ik ga als het kan altijd met mensen op de foto en het gesprek aan, maar daarmee vraag ik ook veel van mezelf. In Amerika hoef ik me nooit druk te maken over hoe ik naar de supermarkt ga. Als ik in Nederland in een joggingbroek en zonder make-up op naar de winkel ga, staat er de volgende dag in een roddelblad dat ik ziek ben, of depressief. Ik vind het lastig als er veel bombarie wordt gecreëerd terwijl er niks aan de hand is. Ik merkte pas hoe dat op me drukte toen ik in Los Angeles was en niemand naar me omkeek. Ik ben voor het eerst sinds lange tijd weer van mezelf. Dat is een bepaalde vrijheid die steeds belangrijker voor me wordt. Toen Wesley en ik net uit elkaar waren, zat de pers erbovenop. Ik durfde op een bepaald moment niet meer naar buiten. Ik was verdrietig, boos, teleurgesteld, mijn leven was in één klap ingestort en daarmee moest ik dealen.
Ik heb het gevoel dat ik dat in Los Angeles heb kunnen doen. Ik vond er rust, maar ik vond er vooral mezelf.”

Op jouw site staat dat vrouwen hun kracht en potentieel onderschatten, waarom denk jij dat ze dat doen?

“Ik denk dat we allemaal onze twijfels hebben, ook mannen, maar vrouwen zijn bescheidener en emotioneler. Als mannen tien rotopmerkingen krijgen en één positieve, onthouden ze die ene positieve. Als vrouwen tien positieve opmerkingen krijgen en één negatieve, onthouden ze juist die negatieve. Waarom doet die ene rotopmerking ons zo veel? Waarom hebben we, blijkbaar, zo weinig zelfvertrouwen? Hoe mannen daar van nature mee omgaan, dat hebben vrouwen ook in zich, maar dat moeten ze leren. Daarom is die zelfliefde zo belangrijk. Als je lief bent voor jezelf, als je jezelf het gevoel geeft dat je ertoe doet, sta je letterlijk sterker in je schoenen.”

Lees ook
Kijktip: de romcom ‘Just Say Yes’ is vanaf vandaag te zien op Netflix

Je zit lekker in je vel en redt het prima in je eentje. Geloof je nog in de liefde?

“Zeker weten! Dat zou toch wel heel erg zijn als ik daar niet meer in zou geloven. Ik ben ook een sucker voor romantiek. Het voelt nu goed om met mezelf te zijn, om even lekker in mijn eigen kracht te gaan hangen en rust te creëren. Die liefde komt echt wel weer, daarvan ben ik overtuigd. Dat positieve zit ook daarin hè: als je denkt dat het goed komt, komt het ook echt goed.”

Lees het volledige interview met Yolanthe Cabau in Flair 14-2021 , deze ligt vanaf 7 april in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Tekst: Saskia Smith | Fotografie: Bart Honingh