Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > WOW: Lena Dunham toont cellulitis op cover van Glamour

WOW: Lena Dunham toont cellulitis op cover van Glamour

WOW: Lena Dunham toont cellulitis op cover van Glamour

Steeds meer sterren lieten het voorbije jaar hun ongenoegen merken over het overdadige gebruik van Photoshop in magazines en reclamecampagnes. Zo ook Lena Dunham, die eerder al opriep om je lichaam te accepteren zoals het is. En die boodschap zet ze nu nog een beetje kracht bij door te poseren op de cover van Glamour, inclusief cellulitis.

Girls-actrice Lena Dunham maakte zopas een duidelijk statement door zonder Photoshop te poseren op de cover van Glamour. Haar collega’s Jemima Kirke, Allison Williams en Zosia Mamet kozen voor korte, opvallende jurkjes maar Dunham trok voor de gelegenheid slechts een sweater en roze glitterbroekje aan. De cellulitis op haar linkerbeen is hierdoor duidelijk te zien, maar dat is nu net wat de actrice wilde. 

“Daar staat mijn lichaam, zonder photoshop, de imperfectie van mijn dij duidelijk zichtbaar”, schrijft de actrice op Instagram. “Of je het op politiek gebied met mij eens bent of niet, of je mijn show leuk vindt of niet; mijn lichaam is geen schietschijf. Dat is niemand, en er is plek genoeg in onze populaire cultuur om iedereen zich mooi te laten voelen.”

Gemene commentaren

Lena Dunham wil met deze cover ook de problematiek van het online pesten bespreken. De actrice schrijft dat ze op de middelbare school ook weleens gepest werd, maar dat dat niets voorstelt in tegenstelling tot de gemene reacties die op haar Instagram verschijnen. “Ik vind het pijnlijk voor de meisjes zoals ik die die commentaren lazen.” Maar in 2017 wil ze deze anonieme online haters aanpakken, “want wij laten ons niet meer bang maken door anonieme pesters en gemene blogs.”

Lees ook: