Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > WOW: Dit zijn de 10 best verdienende vrouwen in de muziekindustrie!

WOW: Dit zijn de 10 best verdienende vrouwen in de muziekindustrie!

WOW: Dit zijn de 10 best verdienende vrouwen in de muziekindustrie!

Een tijdje geleden toonden we jullie nog welke celebrities het meest verdienden in 2016 en nu komt Forbes opnieuw met een lijst van best verdienende artiesten. Dit keer gaat het om de vrouwen in de muziekindustrie en hoeveel zij dit jaar al op hun bankrekening zagen verschijnen. De bedragen lopen op tot een totaal van $170 miljoen. Wij jaloers? Neeuuhh!

Uit de nieuwe lijst blijkt dat Taylor Swift ook hier op nummer 1 staat. Met een flinke 170 miljoen dollar laat ze grote sterren als Adele, Madonna en Beyoncé achter zich. Ze heeft zelfs meer dan het dubbel van Adele, de nummer 2 in deze lijst, verdiend. Waar dit geld dan juist vandaan komt? Naast een schamele 250 miljoen dollar van haar 1987 Tournee, werkte de zangeres samen met de merken Keds, Diet Coke en Apple. Ook het feit dat Swift zowel een jonger als ouder publiek aanspreekt, zou een reden zijn voor het grote loonbriefje.

Adele is de enige in de lijst die haar geld voornamelijk verdient door haar muziek. Haar album ‘25‘ bracht dan ook énorm veel geld op. Jennifer Lopez haalt haar geld, naast haar albums, ook uit deals met L’Oreal en haar eigen parfumlijn terwijl Katy Perry grote bedragen binnenrijft dankzij H&M en Claire’s. Rihanna dankt haar goedgevulde spaarrekening dan weer aan Dior, Puma en Samsung. Sterren zoals Shania Twain en Céline Dion behouden hun loon van 8 getallen door een vaste plek waar ze optreden. Zo heeft Celine Dion haar eigen show in ‘Caesars Palace’ in Las Vegas.

  1. Taylor Swift – $170 miljoen
  2. Adele – $80,5 miljoen
  3. Madonna – $76,5 miljoen
  4. Rihanna – $75 miljoen
  5.  Beyoncé – $54 miljoen
  6.  Katy Perry – $41
  7.  Jennifer Lopez – $39,5
  8.  Britney Spears – $30,5 miljoen
  9. Shania Twain – $27,5 miljoen
  10. Céline Dion – $27 miljoen

Lees ook: