Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Rasoptimist en allemansvriend: wie is Splinter Chabot eigenlijk?

Rasoptimist en allemansvriend: wie is Splinter Chabot eigenlijk?

Rasoptimist en allemansvriend: wie is Splinter Chabot eigenlijk?

In het vijftiende nummer van Flair lees je een interview met Splinter Chabot. De 26-jarige schrijver, programmamaker en tv-presentator zet zich in voor verschillende maatschappelijke kwesties. Zo houdt hij zich bezig met kunst, cultuur, politiek en media en zet hij zich in voor de LHBTI+ community. 

Een echte liberalist

Splinter zit in ieder geval niet stil. Hij studeerde Politicologie en Theaterwetenschap aan de Universiteit in Amsterdam. Hij fascineert zich voor politiek en dan wel een heel specifieke soort. De ‘grotemensenpolitiek’ vindt hij niks. Zijn politieke voorbeelden zijn dan ook zonder twijfel David Bowie en Prince. “Vrijgevochten individuen die het liberalisme belichamen,” zo noemt hij zijn idolen. Van 2017 tot 2019 was Splinter voorzitter van JOVD, dat is de jongerenorganisatie van de VVD.

Hard op weg in de media

Buiten zijn fascinatie voor politiek, is Splinter ook druk aan het timmeren aan zijn weg in de media. Zo kun je hem kennen van het programma SPLINTER in de politiek dat hij maakte voor AVROTROS. In het programma duikt hij in zes afleveringen in het leven van verschillende politici, die hij spreekt over stress en jezelf blijven binnen de politiek. Buiten zijn eigen programma is hij ook een tijd tafelheer bij De Wereld Draait Door en is hij meerdere keren te gast geweest bij o.a. Jinek, M en Spraakmakers.

En waar je Splinter ook van kan kennen is zijn deelname aan het 21ste seizoen van Wie is de Mol?. Naast al het bovenstaande werd hij in 2019 verkozen tot ‘Best Dressed Man’ van het jaar door Esquire. Splinter heeft dus ook nog gevoel voor stijl.

Lees ook
Splinter Chabot (26): ‘Mijn suïcidale gedachten waren bevrijdend: als ik het doe, hebben mijn ouders maar heel even verdriet’

Succesvol schrijver en mode icoon

Buiten dit alles schrijft Splinter ook nog en dat doet hij goed. Zo verscheen in 2020 zijn debuutroman Confettiregen, een echte bestseller. Het boek gaat over ontdekken dat je anders bent dan je omgeving en anders dan je zou willen zijn. Inmiddels is zelfs bekend dat het boek ook verfilmd zal worden. In april 2022 verscheen zijn nieuwste roman Als de hemel genoeg ruimte heeft.

Splinters meest recente bezigheden zijn ook niet mis. Voor AVROTROS maakt hij momenteel zijn eigen talkshow SPLNTR!, waar hij jonge, spraakmakende en niet alledaagse gasten ontvangt uit de wereld van kunst, cultuur, politiek en media.

Dat Splinter spraakmakend is in wat hij doet en zonder twijfel een opkomend icoon is, dat is wel duidelijk. Nog meer lezen over Splinter? Lees dan het hele interview in Flair 15-2022 die vanaf woensdag 13 april in de winkels ligt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Talentkitchen.nl | Beeld: