Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > ‘Wie is de Mol?’ dropt interviews met eerste vijf kandidaten: wie herken jij tussen de regels door?

‘Wie is de Mol?’ dropt interviews met eerste vijf kandidaten: wie herken jij tussen de regels door?

‘Wie is de Mol?’ dropt interviews met eerste vijf kandidaten: wie herken jij tussen de regels door?

Het aftellen kan nu écht beginnen: op 5 september gaat het langverwachte jubileumseizoen van ‘Wie is de mol?’ van start met enkel oud-kandidaten. Wie er meedoet, is nu dus misschien wel spannender dan ooit tevoren. Langzaam zijn de makers begonnen met het delen van hints. Vandaag: interviews met de eerste vijf kandidaten. Let het raden tot je er scheel van ziet, begin!

Wie o wie doen er mee?

In de interviews zóu door moeten schemeren met welke oud-deelnemer ‘ie gehouden is. Want dat is in ieder geval wél duidelijk: dit jubileumseizoen is er één vol oude bekenden. Allemaal hebben ze dus ooit al mogen proeven aan het Wie is de Mol?-avontuur, maar niet voor iedereen is er een tweede kans weggelegd. Ontdekken wie wat zegt, klinkt wellicht echter makkelijker dan het is. In twintig seizoenen Wie is de Mol? zijn er immers héél veel BN’ers de revue gepasseerd. We denken wel wat extra hints op het spoor te zijn: de afbeeldingen bij de interviews zijn hoogstwaarschijnlijk foto’s van het land waarin de oud-kandidaat meedeed aan het programma. Kijk, that’s a start.

Een tweede Ron(de)

Wie in ieder geval hoog op het lijstje verdachten staat, is Ron Boszhard, tevens degene met zonder twijfel de grootste gunfactor. De beste man moest namelijk in seizoen achttien (Geörgië) al het spel goed en wel verlaten voordat het eigenlijk begonnen was. En tóen hij de kans kreeg om terug te keren, besloten zijn medekandidaten hem alsnog de uitgang te wijzen. Zuur, heel zuur. Veel fans denken dan ook dat de presentator hoe dan ook een terugkeer gaat maken en wij gokken dat het interview met kandidaat drie bést weleens met hem kan zijn. “Het is voorbij voordat je het weet” en “Niemand verdenkt mij”, zegt hij onder meer.

‘Trust nobody’

Dan is er nog Horace Cohen (seizoen elf), de man achter de beroemde woorden “trust nobody“, te horen aan het eind van de leader van het programma. En wat zien we veelvuldig terugkomen in het interview met kandidaat nummer vijf? Juist, exáct die woorden. En zou die foto er een uit El Salvador of Nicaragua kunnen zijn?

Je mond voorbij praten

Voor de rest is het vooral gokken geblazen. Horen we Kees Tol (de mol in seizoen dertien, Zuid-Afrika) niet terug in de toon van het eerste gesprek? Is makeup-heldin Nikkie ‘Tutorials’ de Jager (die seizoen negentien (Colombia) vroegtijdig verliet vanwege haar zieke broertje) misschien wel in dat met kandidaat nummer twee? “Ik ben moeilijk leesbaar. Ik krijg alles wel goedgepraat met een grap of een verhaal”, klinkt het. En wellicht zit acteur Tygo Gernandt (seizoen veertien, Hongkong en de Filipijnen) achter interview nummer vier: “Ik hoopte op extreem spannende opdrachten met helikopters, boten, van bruggen springen… Ik hoopte niet op puzzels, daar raak ik van in paniek.” Tja, voor de programmamakers een weet, voor ons vooral nog een groot vraagteken.

Lees ook
Kleine domper: extra ‘Wie is de mol?’-seizoen telt minder afleveringen dan normaal

De therMOLmeter

Het account de therMolmeter – credits voor deze naam – denkt al een paar kandidaten te hebben ontmaskerd. Horace staat daarbij inderdaad hoog op het lijstje, hij verdween namelijk ook nog van de social media-radar ten tijden van de opnames. Maar ook actrice Peggy Vrijens (seizoen zes, Argentinië), Penoza-ster Sigrid ten Napel (seizoen zeventien, de Verenigde Staten) én inderdaad Ron, Nikkie en Tygo scoren hoog op de eh, ’thermolmeter’ dus. Wie verdenk jij?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Tygo Gernandt:

Sigrid ten Napel:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ook @sigridtennapel zou heel goed een deelnemer kunnen zijn! #widm #wieisdemol #moltalk #sigridtennapel

Een bericht gedeeld door Wie is de Mol: de therMOLmeter (@de_thermolmeter) op

Ron Boszhard:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

In een all-stars seizoen kan deze man niet ontbreken. Wat denk jij, doet @ronboszhardofficial mee? #widm #wieisdemol #moltalk #ronboszhard

Een bericht gedeeld door Wie is de Mol: de therMOLmeter (@de_thermolmeter) op

Peggy Vrijens:

Horace Cohen:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

De volgende mogelijke deelnemer aan het jubileumseizoen is acteur Horace Cohen (New York, 15 oktober 1971). Misschien ken je zijn naam niet, zijn stem ken je vrijwel zeker; Horace is namelijk de man achter het befaamde ’trust nobody’, dat aan het eind van de leader te horen is. Horace nam deel aan het elfde seizoen van Wie is de Mol?, dat in El Salvador begon en in Nicaragua eindigde. Hij viel als tweede ten prooi aan Mol Patrick (Stoof), maar was ondanks zijn vroege executie onwijs dicht bij het ontmaskeren van de Mol in de eerste opdracht. Patrick zat tijdens deze opdracht vermomd in een bus en Horace heeft hem recht aangekeken. Hij merkte een pruik op, maar herkende Patrick niet en tot zijn spijt is Horace er niet verder op doorgegaan. Horace heeft met zijn gefluister een mooi Mol-nalatenschap. Desondanks zou het leuk zijn om hem terug te zien in het jubileumseizoen. Regisseur Rick McCullough noemde Horace bovendien in een van de officiële podcasts van afgelopen seizoen als een kandidaat waarvan hij het erg jammer vond dat hij zo snel uit het spel lag. Wie weet zien we mr. Trust Nobody vanaf 5 september wel weer visueel in de leader verschijnen. (Credits @Wieistochdiemol)

Een bericht gedeeld door Widm2020 (@wieisdemolhintsnl) op

Nikkie ‘Tutorials’ de Jager:

Bron: Wie is de Mol? | Beeld: ANP