Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Alles wat je wilt weten over het optreden van S10 tijdens het Eurovisie Songfestival vanavond

Alles wat je wilt weten over het optreden van S10 tijdens het Eurovisie Songfestival vanavond

Alles wat je wilt weten over het optreden van S10 tijdens het Eurovisie Songfestival vanavond

Het Eurovisie Songfestival-avontuur van S10 is van start gegaan en vanavond zal de zangeres shinen op het podium tijdens de halve finale. Maandag heeft ze gerepeteerd voor haar show in het PalaOlimpico in Turijn, wat heel goed ging. Benieuwd naar de show van S10? Wij geven je meer informatie én we geven je ook nog inside information over de kosten van het Songfestival.

De voorbereidingen verliepen goed

Tijdens de eerste repetities was te zien dat S10 op een kleine verhoging in het donker staat. Dit blijft hetzelfde tijdens haar optreden. Bij de repetitie hebben S10 en haar ’team’ een laatste kans gekregen om hun show tot in de detail door te lopen. Ze heeft tijdens deze laatste voorbereiding haar optreden bescheiden gehouden en ze heeft zich daarbij voornamelijk gefocust op de muziek. Ook heeft de jury de punten al uitgedeeld aan hun favoriet, hierdoor is al voor de helft bepaald waar S10 zal gaan eindigen vanavond.

Dinsdag is er een volgende zogenoemde dress rehearsal, deze zal plaatsvinden met publiek. Dit is nog een voorronde voordat de eerste halve finale vanavond te zien is in heel Europa. Kijkers kunnen massaal stemmen op hun favoriet en de 10 beste optredens gaan door naar de finale van zaterdag.

Het Eurovisie Songfestival

Het Eurovisie Songfestival 2022 gaat bijna beginnen. Er doen 40 landen mee aan het Songfestival. Wij hebben de planning van het Songfestival voor je op een rijtje gezet.

Dinsdag 10 mei is de datum dat het allemaal gaat gebeuren, dan gaat het Songfestival van start. De eerste halve finale van het Songfestival vindt plaats op dinsdag 10 mei, de dag dat S10 optreedt. Zij moet het opnemen tegen 16 anderen voor een plekje in die felbegeerde finale op 14 mei. De tweede halve finale is donderdag 12 mei.

AVROTROS op NPO 1, dat is the place to be vanavond. Om 21.00 uur is de uitzending daar te zien met Jan Smit en Cornald Maas als commentators. Als achtste kunnen we S10 zien stralen. Rond 23.00 uur is het einde van de show.

Lees ook
Spannende dag voor zangeres S10, het Eurovisie Songfestival gaat van start

De kosten van het Eurovisie Songfestival

Wij hebben antwoord op de grote vraag wat het optreden van S10 met haar nummer ‘De diepte’ kost. Woordvoerder Eric Dekker van AVROTROS laat aan RTL Nieuws weten dat alles bij elkaar zo’n 500.000 euro is. De NPO betaalt de helft hiervan aan de European Broadcasting Union (EBU) voor de uitzendrechten. Dit is de organisatie van het Songfestival. Zij zorgen ervoor dat de beelden van beide halve finales en de finale geleverd worden.

Dekker vertelt dat de AVROTROS het overige geld besteed aan “de totstandkoming van de act, het maken van een videoclip en een back-uptape en zaken als kleding, visagie en verblijf.”

Het is volgens Dekker niet duur als het vergeleken wordt met andere tv-uitzendingen: “De finale trekt meer dan 4 miljoen kijkers. De uitzendrechten van een Europese voetbalwedstrijd kosten verhoudingsgewijs meer en dan kijken er vaak minder mensen. En ik denk dat zelfs een avondje Boer zoekt Vrouw misschien meer kost dan een avond Songfestival.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story, RTL Boulevard, Welingelichte Kringen | Beeld: Brunopress