Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Wesley Sneijder over beschonken dansen op auto: ‘Ik was blij dat ik dát gedaan had’

Wesley Sneijder over beschonken dansen op auto: ‘Ik was blij dat ik dát gedaan had’

Wesley Sneijder over beschonken dansen op auto: ‘Ik was blij dat ik dát gedaan had’

Wesley Sneijder zegt niet bij zijn volle verstand te zijn geweest toen hij een jaar geleden op een auto danste in Utrecht. Beelden van het incident trokken in Nederland de aandacht, maar de oud-voetballer wist de volgende dag niet wat hij had gedaan.

Wesley Sneijder op auto

“Het is in een moment van verstandsverbijstering gebeurd. Voor mijn gevoel had ik niet zoveel gedronken, maar het kan verkeerd vallen”, aldus de 36-jarige Sneijder in gesprek met De Volkskrant. “Als je bekend bent en er wordt net een foto of filmpje gemaakt, hang je”, vindt de oud-voetballer, die verderop in het interview zegt zijn bekendheid soms best lastig te vinden en zo af en toe graag anoniem over straat zou willen gaan.

Doodgeschoten

Van het incident herinnert Sneijder zich niks. “Het mooiste was dat ik ’s ochtends wakker werd in het politiebureau. Er stond een agent in mijn celletje. Ik vroeg: wat heb ik gedaan? Vandalisme. Ik was blij toe. Hij vraagt: hoezo ben je blij? Ik zeg: voor hetzelfde geld had ik iemand doodgeschoten.”

Lees ook
Wesley Sneijder in nieuwe biografie: ‘Als Yolanthe er niet was, waren er feesten, vrouwen en drank’

Zesduizend euro schade

Het voorval gebeurde tijdens een huisfeest in Utrecht. De politie had meerdere keren poolshoogte genomen in verband met geluidsoverlast. In de video was te zien hoe de voetballer onder invloed flink tekeer gaat op het dak van de auto en voor zesduizend euro schade aanricht. Hij schopt onder meer met zijn voeten op de voorruit en gaat na een aantal seconden zelfs staan op de motorkap. De beelden, gemaakt door een buurtbewoner, bevatten ook geluid. “Kom naar binnen”, roept een onbekende dame, die Sneijder even later een kus geeft.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: Brunopress