Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Wauw! Zó knap zag prins Philip eruit in zijn jongere jaren

Wauw! Zó knap zag prins Philip eruit in zijn jongere jaren

Wauw! Zó knap zag prins Philip eruit in zijn jongere jaren

Een bijzondere foto verscheen er gister op Instagram. Een fanaccount van Meghan Markle deelt een kiekje van de prins in zijn jongere jaren. Prinses Elizabeth viel op 18-jarige leeftijd als een blok voor hem, en dat begrijpen wij maar al te goed. Gisterochtend maakte Buckingham Palace bekend dat prins Philip is overleden op 99-jarige leeftijd. 

Prins Philip in zijn jonge jaren

Royal-fans over de hele wereld zijn in diepe rouw sinds het overlijden van de vorst. Fans herinneren hem massaal op internet en delen foto’s uit de oude doos. Ook een fanaccount van hertogin en actrice Meghan Markle deelt een opvallend kiekje. Op de foto poseert de jonge Philip in pak voor een vliegtuig. Knap en sexy wordt hij genoemd op onder andere Twitter en Tiktok. Nu weten we óók waarom zijn kleinzonen – prinsen William en Harry – er zo goed uit zien. (Klik op het pijltje rechts voor de foto).

De tekst gaat verder onder de foto.

Overleden

Vrijdagochtend overleed de Britse prins Philip op 99-jarige leeftijd. Eerder dit jaar werd hij al met een infectie opgenomen in het ziekenhuis. Even daarna moest de prins voor behandeling van hartklachten naar een ander ziekenhuis.

Lees ook:
Verdrietig nieuws vanuit het Britse koningshuis: prins Philip op 99-jarige leeftijd overleden

Smoorverliefd

Philip werd in 1921 geboren op het Griekse eiland Korfoe. Tijdens een bezoek aan Dartmouth College, ontmoette hij prinses Elizabeth. Voor haar was het direct liefde op het eerste gezicht. De monarch zag het contact destijds meer als een soort tijdverdrijf. Toch werd hij na een tijdje smoorverliefd en vroeg haar ten huwelijk.

Een huwelijk van 73 jaar

Op 20 november 1947 stapten de twee in het huwelijksbootje, wat Philip de titel hertog van Edinburgh bezorgde. Hun huwelijk heeft maar liefst 73 jaar geduurd, het langste huwelijk binnen het Britse koningshuis. In totaal kregen Elizabeth en Philip vier kinderen (Charles, Anne, Andrew en Edward), acht kleinkinderen en nog eens acht achterkleinkinderen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Instagram | Beeld: Instagram, Getty Images