Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Wat? Oud-winnares HNTM doet boekje open over haar contract en het prijzengeld

Wat? Oud-winnares HNTM doet boekje open over haar contract en het prijzengeld

Wat? Oud-winnares HNTM doet boekje open over haar contract en het prijzengeld

Wat zou jij doen met 50.000 euro? Nikki Steigenga was in 2013 de geluksvogel die Hollands Next Top Model won en deze felbegeerde prijs binnenhaalde. Het model vertelt nu jaren later meer over wat er gebeurde na haar winst. Want dat felbegeerde prijzengeld kreeg ze niet zomaar.

In de Youtube-serie En Dan kijkt Nikki samen met oud-kandidaat Daelorian van der Kolk naar hun deelname in HNTM.

Kleine lettertjes

Na de winst besloot de winnares het contract grondig door te nemen. “Je tekent een contract voordat je meedoet, anders kan je niet meedoen aan het programma”, zegt Nikki.

“Dus je tekent het. (…) Maar, er staan natuurlijk ook kleine lettertjes in over waar je je aan moet houden om dat bedrag te winnen.”

Je voelt misschien de bui al hangen. Nikki heeft die mooie 50.000 euro helemaal nooit gekregen.

Heupmaat 90

De reden waarom Nikki nooit het geld heeft ontvangen, is omdat haar figuur nooit heeft voldaan aan de regels in dat contract. “Ik moest heupmaat 90 hebben.”

Volgens haar ligt dit aan haar bouw en zou de ontrek van 90 centimeter nooit haalbaar zijn geweest voor haar. “Dat wisten ze. Ik heb die maten niet en ik weet ook niet of ik ooit heupmaat 90 zou kunnen worden”, vertelt Nikki in de Youtube aflevering.

Ze denkt dan ook dat het programma hierop heeft ingespeeld: dat juist zíj heeft gewonnen, zodat het bedrag dan niet uitgekeerd hoefde te worden. De runner-up van haar seizoen had namelijk wel heupmaat 90.

Lees ook
Nicky Opheij was drie centimeter ‘te dik’ om door te breken als internationaal model na HNTM

Stilte

Uiteindelijk besluit Nikki het niet aan te kaarten wanneer ze doorkrijgt dat het prijzengeld aan haar voorbij gaat. Ze kreeg wel een nieuw contract aangeboden om bij het modellenbureau van Hollands Next Top Model te blijven, maar dan zou het oude contract vervallen.

“Ik zie nu wel in dat het bizar is dat ze je zo lekker maken en je zo erg iets beloven. (…) En dan in één keer is het heel makkelijk: nee, we doen het niet meer, want kijk maar naar de kleine lettertjes. En dan is het gesprek ook klaar.”

Bekijk hieronder het hele interview met Nikki.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL-Boulevard | Beeld: ANP