Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Durf te vragen: waarom spelen oudere acteurs zo vaak tieners in films en series?

Durf te vragen: waarom spelen oudere acteurs zo vaak tieners in films en series?

Durf te vragen: waarom spelen oudere acteurs zo vaak tieners in films en series?

Veel films en series zitten boordevol ouwelijke tieners. In het verhaal zijn ze zeventien, maar de acteurs zijn vaak al ver in de 20 (en soms zelfs 30+!) Waarom gebeurt dit zo vaak? Hollywood heeft er een paar prima redenen voor! Veronica Superguide zet ze voor ons op een rijtje. 

Het perfecte voorbeeld voor een film met oudere acteurs die de rol van een tiener vervullen, is de film Grease. Deze film moest ons doen geloven dat John Travolta (23) en Olivia Newton-John (28) een jaar of zestien waren. Er zijn ontelbare voorbeelden van oudere acteurs die jonge tieners spelen, maar Grease is wel het schoolvoorbeeld.

Dit zijn drie redenen waarom de tieners in veel films en series er vaak verdacht oud uitzien!

Kinderen mogen niet lang werken

Weet je nog dat de kids in Kinderen voor Kinderen vroeger allemaal een bekakt Goois accent hadden? Dat kwam omdat kinderen maar een beperkt aantal kilometers mochten reizen (wegens de wet tegen kinderarbeid), en dus bijna allemaal uit het Gooi kwamen. In Amerika bestaan dit soort regels ook, en tieners mogen ook maar een paar uur per dag werken. Als je een serie of film aan het opnemen bent is het dus oneindig veel handiger om een twintiger aan te nemen die er jong uitziet.

Tieners in controversiële scenes

In veel ‘young adult’-series spelen verliefdheid en seks een grote rol, maar dat soort scènes worden in de praktijk meestal opgenomen met volwassen acteurs. Series en films zijn (terecht) huiverig om seksscènes met tieners op te nemen, dus moeten de acteurs meestal boven de achttien zijn.

Tieners veranderen de hele tijd

In de puberteit verandert je lichaam behoorlijk, en dat is slecht nieuws als je een film of serie opneemt. Een schattige kindacteur kan er drie jaar later anders uitzien, en dat risico loopt men gewoon liever niet. Kijk maar naar het uiterlijk van de kids uit Stranger Things! Als je iemand cast om een ‘nerd’ te spelen, dan wil je niet dat hij na een paar jaar veranderd is in een stuk! Nog los van de huidproblemen die pubers kunnen hebben, willen serie- en filmmakers weten waar ze aan toe zijn. Een acteur van in de 20 is helemaal uitgegroeid, en heeft daarom vaak de voorkeur.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Veronica Superguide | Beeld: Brunopress