Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Vrienden helpen Ferry Doedens om clean te blijven: ‘Het is moeilijk om nooit meer te gebruiken’

Vrienden helpen Ferry Doedens om clean te blijven: ‘Het is moeilijk om nooit meer te gebruiken’

Vrienden helpen Ferry Doedens om clean te blijven: ‘Het is moeilijk om nooit meer te gebruiken’

Ferry Doedens is blij dat hij een aantal ‘lieve mensen’ om zich heen heeft die hem in de gaten houden en helpen van de drugs af te blijven. Dat vertelt de acteur in de nieuwste aflevering van de YouTube-serie Open Kaart. Ferry zat in 2014 28 dagen in een afkickkliniek in Thailand vanwege een cocaïneverslaving.

In het interview met Robbert Rodenburg zegt de voormalig GTST-acteur dat hij tegenwoordig veel motivatie heeft om geen drugs meer te gebruiken. “Ik voel die behoefte niet meer. Ik heb in zoveel praatgroepen gezeten en wil niet meer terug naar hoe ik me toen heb gevoeld”, zegt hij. “Ik heb bovendien te veel mensen om me heen die op me letten en vragen hoe het echt met me gaat. Voor nu kan ik zeggen dat ik clean ben, maar het is wel iets waar je dagelijks aan werkt.”

Alcohol en drugs

Ferry drinkt nog wel alcohol, maar moet dan altijd opletten dat hij niet over zijn grenzen heengaat. “Het kan een trigger zijn. Maar gelukkig ken ik mijn grenzen goed en heb ik ook dan lieve mensen om me heen”, vertelt hij. Als hij tegen hen zegt dat hij wel “iets zou willen doen”, weerhouden zij hem daarvan. “Dan zeggen ze: ‘Nee Ferry, dat gaan we niet doen, we gaan lekker naar huis’.”

Lees ook
Douwe Bob draagt luier van z’n zoontje (en ja, er is beeld)

Terugval

Sinds zijn terugkeer uit Thailand heeft hij naar eigen zeggen een paar keer een “terugvalletje” gehad. “Het is heel moeilijk om het meteen nooit meer te doen. Ik had wel eens mensen om me heen die gebruikten of momenten dat ik me slecht voelde. Het is een proces van vallen en opstaan. Maar terugvallen heb ik nu niet meer.”

Bekijk hier de hele aflevering van Open Kaart met Ferry Doedens:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress