Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Vivian Reijs na hartstilstand: ‘Ik had kritiek verwacht’

Vivian Reijs na hartstilstand: ‘Ik had kritiek verwacht’

Vivian Reijs na hartstilstand: ‘Ik had kritiek verwacht’

Vivian Reijs kreeg eind vorige maand een hartstilstand en besloot haar verhaal te delen via social media. Een risico, zo wist ze ook zelf. Gelukkig pakte het beter uit dan ze verwachtte.

‘Ik had kritiek verwacht’

“Ik sprong in het diepe door eerlijk te delen wat er zich in mijn leven afspeelde”, begint Vivian haar verhaal. “Dat is een risico en maakte me kwetsbaar, maar tegelijk voelde ik me eerlijker en sterker dan ooit. De lieve, hartverwarmende en begripvolle berichtjes die ik heb mogen ontvangen van jullie, hebben mij echt diep geraakt. Ik had kritiek verwacht, gezien mijn rol, maar in tegenstelling kreeg ik alleen maar begrip.”

Kopje onder gegaan

Ze vervolgt: “Uiteraard denken mensen misschien nog wel: zij? Heeft zij even gezondheidsklachten gehad? Hoe kan dat? Maar ja… ook ik ben even kopje onder gegaan door omstandigheden, net als vele gezonde vrouwen met mij. Daar kan alleen gezond eten niet tegenop.”

‘Ik ben mezelf behoorlijk tegengekomen’

Langzaam krabbelt Vivian weer op met nog meer drive. “Nog meer missie om juist vrouwen hier mee te helpen om niet meer alle ballen in de lucht te moeten houden, maar om er juist af en toe een paar te laten vallen. Want ook al ben ik er nog niet, mijn lichaam heeft me zoveel meer geleerd de afgelopen weken. Ik ben mezelf behoorlijk tegengekomen en nog steeds… maar geniet tegelijk ook meer dan ooit. En mijn passie om een goede balans te vinden, is sterker dan ooit.”

Lees ook
Voormalig presentatrice Vivian Reijs (42) getroffen door hartstilstand

Ervaringen

Vivian gaat daarom haar ervaringen delen, zodat ook haar volgers de signalen leren zien dat ze beter voor zichzelf moeten zorgen. “Ik doe het echt rustiger aan, stel veel meer prioriteiten, ben lekker veel thuis met mijn kindjes en ben ook soms heerlijk uren aan het niksen of netflixen. Ik weet dat ik het al vaker heb gezegd, maar ik wil jullie nogmaals zeggen dat ik zo verrast ben door zoveel lieve reacties. DANKJULLIEWEL.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ik sprong in het diepe door eerlijk te delen wat er zich in mijn leven afspeelde. Dat is een risico en maakte me kwetsbaar, maar tegelijk voelde ik me eerlijker en sterker dan ooit. De lieve, hartverwarmende en begripvolle berichtjes die ik heb mogen ontvangen van jullie, hebben mij echt diep geraakt ❤️. Ik had kritiek verwacht, gezien mijn rol, maar in tegenstelling kreeg ik alleen maar begrip. Uiteraard denken mensen misschien nog wel: zij? Heeft zij even gezondheidsklachten gehad? Hoe kan dat? Maar ja…ook ik ben even kopje onder gegaan door omstandigheden, net als vele gezonde vrouwen met mij. Daar kan alleen gezond eten niet tegenop. 🙂 Maar langzaam krabbel ik op met nòg meer drive, nog meer missie om juist vrouwen hier mee te helpen om niet meer alle ballen in de lucht te moeten houden, maar om er juist af en toe een paar te laten vallen. :). Want ook al ben ik er nog niet hoor, mijn lichaam heeft me zoveel meer geleerd de afgelopen weken. Ik ben mezelf behoorlijk tegen gekomen en nog steeds… maar geniet tegelijk ook meer dan ooit. En mijn passie om een goede balans te vinden is sterker dan ooit. En daarom wil ik mijn ervaringen de komende tijd met jullie delen, zodat je eerder de signalen leert zien dat je even beter voor jezelf mag zorgen. Ik doe het echt rustiger aan, stel veel meer prioriteiten, ben lekker veel thuis met mijn kindjes en ben ook soms heerlijk uren aan het niksen of netflixen ?Maar omdat mijn vuurtje toch ook echt weer gaat branden en mijn connectie met jullie nog sterker is èn mijn ogen nog meer zijn geopend, wil ik jullie vertellen dat de lezing van morgenavond in Eindhoven in het Evoluon en die van volgende week dinsdag in stadsschouwburg Amstelveen toch door gaat. Ook zal (na een maand rust) mijn redactie weer af en toe een leuke post doen. Want zij staan ook weer te trappelen om onze artikelen met jullie te delen.?Ik weet dat ik het al vaker heb gezegd, maar ik wil jullie nogmaals zeggen dat ik zo verrast ben door zoveel lieve reacties. DANKJULLIEWEL ?❤️. Fijne dag allemaal!

Een bericht gedeeld door Vivian Reijs – VIVONLINE (@vivianreijs_vivonline) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ik vind het heel moeilijk om dit te vertellen en heb lang getwijfeld of ik het met jullie moest delen, maar ik wil en kan alleen maar eerlijk zijn naar de buitenwereld, omdat ik er eigenlijk ook niet echt omheen kan. Mijn aard is om altijd door te gaan, ongeacht welke tegenslag ik tegenkom, zo ben ik opgevoed. Een lach op mijn gezicht, schouders eronder en door. Maar dit kan ik niet negeren. Want afgelopen week stond mijn wereld letterlijk en figuurlijk even stil. Daar ik een korte hartstilstand heb gehad, vorige week woensdag. Door de geweldige hulp van mijn lieve Day en het ambulancepersoneel, die er godzijdank heel snel bij waren, hebben ze me kunnen reanimeren. En ik ben er nog! ? Als zij er niet waren geweest, weet ik niet hoe het was afgelopen. De schrik zit er even behoorlijk in, zowel voor mijn omgeving, als voor mij. Want het voelt zo onwerkelijk, het lijkt alsof het niet over mij gaat. Dit overkomt mij niet dacht ik altijd. Maar wat een mega wake-up call, zoals de quote zegt. Want vanuit mijn vak en passie, weet ik altijd hoe ik voor mezelf moet zorgen en wat ik moet eten, drinken, welke supplementen ik kan slikken en wat ik moet doen aan beweging. En voelde me fysiek ook goed. Maar 1 ding vergat ik de afgelopen jaren……….Te luisteren naar mijn eigen grenzen, mijn stress te beperken en tijd voor mezelf te nemen. Ik ga hoe dan ook altijd maar door en door, net als vele anderen met mij. Tot nu! Want dat ik dit kan navertellen en ik nog een kans mag krijgen in het leven, daar ben ik ongelofelijk dankbaar voor? Hoe onwerkelijk en lastig het ook is voor mij, zal ik toch echt even een stapje terug moeten doen. En opnieuw mijn balans moeten vinden fysiek en emotioneel. Ik kan dit verhaal nog niet met droge ogen schrijven, omdat ik me ineens zo goed realiseer hoe kwetsbaar het leven is. Dus pluk de dag! LEEF! Geniet! Lach! Ontspan! En wees vooral lief voor elkaar! Het kan in 1 sec voorbij zijn?❤️. Ps: ik ben dus helaas genoodzaakt om de komende masterclass van 6 okt te verplaatsen. En zodra ik weer op krachten ben, ben ik er ook weer voor jullie!! ?.#ongelofelijkdankbaardatikernogben

Een bericht gedeeld door Vivian Reijs – VIVONLINE (@vivianreijs_vivonline) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story | Beeld: ANP