Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Dit vinden de celebs van Trumps ‘moslimban’

Dit vinden de celebs van Trumps ‘moslimban’

Dit vinden de celebs van Trumps ‘moslimban’

De Amerikaanse president Donald Trump vaardigde een paar dagen geleden een decreet uit waarin hij mensen uit zeven landen de toegang tot de Verenigde Staten verbood. De ‘moslimban’ van de nieuwe president zorgde voor veel verbazing en woede en veel celebs steken hun verontwaardiging over het nieuwe beleid dan ook niet onder de stoelen of banken.  

Het immigratiebeleid van Trump in het kort

Het immigratiedecreet van Trump is van toepassing op mensen met een paspoort uit: Irak, Iran, Syrië, Libië, Somalië, Libanon en Jemen (allemaal landen die overheersend moslim zijn). Zij zullen de komende drie maanden niet worden toegelaten tot Amerika. Voor vluchtelingen uit Syrië geldt het decreet zelfs voor onbepaalde tijd. De beslissing van Trump zorgde voor veel woede omdat hij met dit nieuwe beleid discrimineert op basis van nationaliteit en daarmee is het decreet in strijd met het internationale recht:

‘Het internationaal recht vereist dat beslissingen op individuele basis worden genomen in plaats van iedereen als een stereotype te behandelen en aan te nemen dat alle leden van die klassen noodzakelijkerwijze dezelfde zorgen oproepen.’

Veel mensen hebben zich dan ook al uitgesproken tegen het nieuwe immigratiebeleid van Trump, waaronder bekende sterren zoals Ashton Kutcher, Kim Kardashian en Gigi en Bella Hadid.

Ashton Kutcher

De 38-jarige acteur Ashton Kutch trok naar Twitter om zijn verontwaardiging over het nieuwe beleid kenbaar te maken. Zijn vrouw, Mila Kunis, kwam als vluchteling naar Amerika tijdens de Koude Oorlog. Het idee dat vluchtelingen niet meer geholpen zouden worden maakt de acteur dan ook woest.

De acteur sprak zich gister ook nog eens uit tegen het beleid tijdens de uitreiking van de Screen Actors Guild Award, hij kreeg steun van Emma Stone, Taylor Schilling, Kerry Washington en vele anderen sterren.

Gigi en Bella Hadid

Modellenzusjes Gigi en Bella Hadid trokken de straat op om te protesteren tegen het nieuwe beleid. Ook zij voelen zich erg betrokken bij de zaak aangezien hun vader moslim is. Ook de vriend van Gigi, Zayn Malik, is moslim.

A photo posted by Gigi Hadid (@gigihadid) on

 

A photo posted by Bella Hadid (@bellahadid) on

Kim Kardashian

Realityster Kim Kardashian liet op Twitter weten dat ze de beslissing van Trump maar onnozel vind en dat deed ze door onderstaande statistieken te delen:

Seth Rogen

Ook de acteur en komiek Seth Rogen liet weten dat hij tegen de moslimban is. Zijn ouders waren namelijk zelf vluchtelingen uit Rusland:

Miley Cyrus

Zangeres Miley Cyrus laat met één Tweet duidelijk weten hoe zij er over denkt:

Rihanna

En ook Rihanna laat in duidelijke bewoording haar afschuw over het nieuwe immigratiebeleid weten:

Lees ook:

Kippenvel: Lily Allen covert dijk van een nummer tegen Trump

Zien: Hilarisch Lubach filmpje waarin Trump welkom wordt geheten gaat viraal!

Deze celebs protesteren vandaag tegen Trump tijdens de Vrouwenmars in Washington

Bron: nrc.nl / yahoo.com