Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Victoria Koblenko over relatieproblemen: ‘Waren we maar eerder in therapie gegaan’

Victoria Koblenko over relatieproblemen: ‘Waren we maar eerder in therapie gegaan’

Victoria Koblenko over relatieproblemen: ‘Waren we maar eerder in therapie gegaan’

De relatie van Victoria Koblenko (39) en Evgeniy Levchenko (42) ging niet altijd over rozen. De twee besloten er in 2008 een punt achter te zetten, maar de breuk bleek slechts tijdelijk te zijn. Na een paar jaar kwam het stel toch weer bij elkaar en ging het koppel in therapie. Hoewel dat in het begin een taboe was voor beiden, denken ze achteraf dat ze er veel eerder mee hadden moeten beginnen. 

Taboe therapie

In de nieuwste editie van Nouveau doet Victoria een boekje open over haar relatie. “Waren we maar eerder in therapie gegaan, denk ik nu”, vertelt Koblenko in het magazine. “Maar de eerste jaren was dat voor ons een no-goarea, een enorm taboe. Daarom strijd ik er ook voor om psychotherapie uit de taboesfeer te halen. Soms heb je gewoon een derde persoon nodig om de vertaalslag te maken, waardoor je snapt wat iemand werkelijk bedoelt.”

Relatie Victoria Koblenko en Evgeniy Levchenko

Koblenko (39) en Levchenko (42) gingen in 2008 na een relatie van vier jaar uit elkaar, maar werden in 2015 weer een stel. Een jaar later werden ze ouders van een zoon: Kiy.

Verschil in temperament

Een belangrijke oorzaak van hun tijdelijke breuk was de taalbarrière – hoewel de twee allebei in Oekraïne geboren zijn, denkt Levchenko volgens Koblenko in het Russisch en zij in het Nederlands – maar ook persoonlijke verschillen droegen eraan bij. “Het had ook te maken met een verschil in temperament. Ik kom uit een huishouden waar het normaal was om je stem te verheffen, Lev komt uit een veel gereserveerder gezin”, vertelt de presentatrice.

Communicatielessen

Terwijl zij “alles zegt wat ze denkt”, leerde de oud-voetballer thuis juist om zijn “emoties te verbloemen en te negeren”. Toen ze communicatielessen kregen van hun therapeuten, kwamen ze erachter dat die verschillende communicatiestijlen hen “stuk hadden gespeeld”.

Tot tien leren tellen

Hoewel Levchenko naar eigen zeggen “nog een lange weg” te gaan heeft, heeft hij ondertussen geleerd dat hij in een relatie moet communiceren en zich af en toe kwetsbaar moet opstellen. “Voor mij was het al een hele stap om te willen inzien dat we er samen een emotioneel slagveld van maakten. En compleet opgebrand waren. Al die ruzies kostten zo veel energie.” Koblenko vertelt dat zij juist geleerd heeft om haar impulsen te beheersen. “Dat is essentieel, en het mooie is: iederéén kan het leren.” Levchenko vult aan: “Tot tien leren tellen, daar komt het feitelijk op neer.”

Lees ook
Victoria Koblenko en Lev schitteren als begeleiders in ‘Vier Handen Op Een Buik’ met onverwachte plottwist

Relatie in 1.0-versie niet goed

Vorig jaar vertelde Victoria al in Flair dat haar relatie met Lev in de 1.0-versie niet goed was. “Je kunt heel gepassioneerd en liefdevol naar elkaar toe zijn, maar als het alleen maar explosief is, is dat uitputtend”, gaf ze toe. “We hadden een kinderwens, maar in die vorm konden we er geen baby bij hebben.”

Rare lessen

Of ze bang was dat Lev en zij helemaal uit elkaar zouden groeien? “Gek genoeg ben ik daar niet bang voor geweest, terwijl dat wel is gebeurd. Maar op de een of andere manier had ik me daar bij neergelegd”, zei ze in hetzelfde interview. “Ik had een andere relatie, een man met wie ik bijna was getrouwd. Blijkbaar had ik die afstand nodig. Het is gek hoe het leven loopt. En hoe je er soms geen grip op hebt. Toen ik bijna trouwde, had ik niet kunnen bedenken dat Lev en ik weer samen zouden zijn. En toen Lev en ik dat wel weer waren, kon ik me niet voorstellen dat ik bijna was getrouwd. Wat wil het leven je dan leren, hè? Het zijn rare lessen. Als ik kon kiezen, had ik al die lessen en het gedoe willen missen. Want het is ook heel verdrietig en pijnlijk geweest.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Op zoek naar z’n ?in mama’s décolletage ? Dat krijg je als je bijna 2 weken van huis bent voor een cursus waar je geen telefoon mag gebruiken. De grote inhaalslag aan kusjes en knuffeltjes is begonnen. Yesssssss! Hij wilde al (!) zijn nieuwe truien mee naar de dierentuin om de dieren te laten zien dat hij ze aait als ie ze draagt ( veeg me op! ) Het was nog een heel karwei de match te maken en oh jee als er een dier niet ‘thuis’ was in Artis. Voor mama’s die hun kleine ? blij willen maken met deze #savemyocean duurzame katoen collectie van @hemanederland check stories de link in bio. . . . . . . #savemyoceans #duurzaamkatoen #kidswear #sweater #duurzameproducten #hema #hemanederland

Een bericht gedeeld door Victoria Koblenko (@vkoblenko) op

Bron: NU.nl | Beeld: Brunopress, Instagram