Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Déze presentatrice gaat Duncan Laurence vervangen tijdens de finale van het Songfestival

Déze presentatrice gaat Duncan Laurence vervangen tijdens de finale van het Songfestival

Déze presentatrice gaat Duncan Laurence vervangen tijdens de finale van het Songfestival

Romy Monteiro vervangt Duncan Laurence’s rol als de Nederlandse puntengever tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. Dat heeft AVROTROS donderdag bekendgemaakt. De 2019-winnaar kan door besmetting van het coronavirus niet meer live meedoen aan het spektakel. 

Duncan Laurence Songfestival

Duncan Laurence werd gisteren positief getest op het coronavirus en kan daardoor zaterdag niet de Nederlandse punten doorgeven in de finale. Hij zou dat eigenlijk live vanuit de zaal in Rotterdam Ahoy doen. De zanger kan ook niet meer optreden en het traditionele moment waarop de vorige winnaar de nieuwe kroont zal ook aan hem voorbij gaan.

Beterschap

“Het voelt onder deze omstandigheden gek om heel enthousiast te reageren”, zegt Romy in een reactie. “Het is ontzettend vervelend voor Duncan dat hij dit niet meer kan doen en ik wens hem alle beterschap toe.” De presentatrice en musicalster vindt het desondanks een eer om de punten uit te delen. “De uitslag is zo’n spannend moment in de show voor alle landen en dat ik daar dan onderdeel van mag zijn vind ik heel bijzonder.”

Enorme domper

Het is een natuurlijk een enorme domper voor de zanger die twee jaar na de winst eindelijk kon shinen op het grote podium. Wel zou hij zaterdag in een andere vorm nog aanwezig zijn bij het liedjesfestijn. Afgelopen maandag testte Duncan nog negatief in het testpaviljoen bij het Eurovisie Songfestival, waardoor hij maandag en dinsdag toegang had tot Ahoy. Daar trad hij op tijdens de eerste halve finale. De dag erna kreeg hij thuis lichte klachten, een sneltest bleek positief.

Lees ook
Ophef bij tweede halve finale van het Songfestival: kijkers maken zich zorgen om Edsilia

Teleurgesteld

“We balen natuurlijk enorm, in de eerste plaats voor Duncan, die we dit liveoptreden zo hadden gegund na zijn Eurovisie-zege en het wereldwijde succes van Arcade,” zegt producent Sietse Bakker. “Duncan is enorm teleurgesteld, hij heeft hier twee jaar lang naar uitgekeken. We zijn heel blij dat hij toch te zien zal zijn in de finale op zaterdag 22 mei”, aldus het management.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ?????? ???????? (@itsduncanlaurence)

Bron: Story | Beeld: Brunopress, Instagram