Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Uitspraak in juice-zaak Samantha Steenwijk tegen Yvonne Coldeweijer

Uitspraak in juice-zaak Samantha Steenwijk tegen Yvonne Coldeweijer

Uitspraak in juice-zaak Samantha Steenwijk tegen Yvonne Coldeweijer

Juicevlogger Yvonne Coldeweijer moet een video rectificeren waarin ze zangeres Samantha Steenwijk beschuldigt van het stiekeme gebruik van illegale en gevaarlijke afslankpillen. Ook moet Yvonne opdraaien voor de proceskosten van zo’n 2.500 euro. Dat bepaalde de rechter vrijdag.

De rechter legde de eigenaresse van het juicekanaal ‘Life of Yvonne’ op dat ze zowel op Instagram als in haar eerstvolgende YouTube-video een vooraf opgestelde rectificatie moet doen. Doet ze dit niet binnen de gestelde termijn, dan volgt er een dwangsom van duizend euro per dag. De geëiste schadevergoeding van 5.000 euro hoeft Yvonne niet te betalen.

Illegale dieetpillen

Yvonne en Samantha liggen met elkaar in de clinch vanwege een video waarin Yvonne beweerde dat Samantha illegale dieetpillen heeft gebruikt om af te vallen. De zangeres zegt zelf dat ze gewicht is kwijtgeraakt met paardrijden en door kleinere porties te eten. Volgens Yvonne heeft Samantha gebruikgemaakt van illegale dieetpillen.

Lees ook
Yvonne Coldeweijer versus Samantha Steenwijk: dit is wat we tot nu toe weten

Deze informatie kreeg Yvonne van twee bronnen. Daarbij heeft ze geen wederhoor gepleegd, gaf ze later toe. Daarop spande Samantha een kort geding tegen de roddelkoningin aan. Yvonne haalde de video op verzoek van Samantha al wel offline en plaatste een eerdere rectificatie, maar die was niet naar wens van Samantha en haar advocaat. Dus eiste ze een nieuwe rectificatie en 5.000 schadevergoeding.

Samantha Steenwijk stelde 15 april in de rechtszaal dat de beweringen van Yvonne Coldeweijer een “keiharde leugen” zijn. Volgens de zangeres bleek in de rechtszaal dat er geen bewijs is voor de beweringen.

Via Instagram Stories laat Yvonne weten dat ze de uitspraken opnieuw zal rectificeren. Ze is blij dat ze nu ‘een handleiding heeft gekregen voor haar juice’. “Ik hoef van de rechter geen sluitend bewijs te leveren, maar het enkel aannemelijk te maken. Ook hoef ik geen hoor- en wederhoor toe te passen, voor ik mijn juice breng. Dat mijn bronnen zijn beschermd omdat ik wel degelijk onderdeel ben van de pers, is heel erg belangrijk voor mij en een overwinning voor alle juicekanalen.”

Ze sluit af met een bericht aan haar collega-juicekanalen: “Ik ben trots op ons @juicechannel_  @roddelpraat. Ze kunnen niet meer om ons heen. We are here to stay!”

Yvonne Coldewijer stories

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl| Beeld: BrunoPress