Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Twee druppels water! Zo ziet de moeder van Eva Jinek eruit

Twee druppels water! Zo ziet de moeder van Eva Jinek eruit

Twee druppels water! Zo ziet de moeder van Eva Jinek eruit

Eva Jinek (43) is bijna dagelijks op de Nederlandse televisie te zien, maar haar privéleven houdt de talkshowhost liever buiten beeld. Toch maakt ze een uitzondering en deelt ze een speciale foto op social media ter ere van haar nieuwe boek ‘Droom groot’. De presentatrice geeft haar volgers alvast een voorproefje en deelt een prachtige foto samen met haar moeder op Instagram.

Eeuwig dankbaar

Jinek begint haar verhaal met: ‘’ Dit is mijn moeder Radana Jinek. Dankzij haar durf ik dingen te proberen en op avontuur te gaan. Dat komt omdat mijn moeder zich niets aantrekt van wat ‘men’ vindt.’’ Verder vertelt ze dat ze van haar moeder heeft geleerd dat ze zelf moet nadenken en dat ze ervoor moet zorgen dat ze iets te melden heeft. Omdat Eva haar moeder eeuwig dankbaar is voor de dingen die ze haar meegeeft, heeft ze een portret over haar geschreven wat terug te lezen is in haar boek.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eva Jinek (@evajinek) 

Autonome karakter

De presentatrice vertelt vervolgens dat haar moeder een van de meest onafhankelijke mensen is die ze kent. ‘’Haar autonome karakter is aangeboren, maar dat komt ook door wat ze in haar leven heeft meegemaakt: als 18-jarig meisje werd zij politiek vluchteling, ze verliet haar thuisland en keerde nooit meer terug. Ze was piepjong en straatarm toen ze een heel nieuw leven moest zien op te bouwen, in een land waar ze de taal niet sprak – zonder hulp van haar ouders, familie of vrienden. Dat is haar gelukt, samen met mijn vader. Onderweg ontwikkelde ze noodgedwongen haar eigen kompas: noord, zuid, wat deugt, wat niet.’’

Lees ook:
Wow: Eva Jinek doet bizarre onthulling over haar werk in haar nieuwe boek

‘Droom Groot’

Eva interviewt in haar boek een selectie van pioniers en rolmodellen die uitzonderlijk presteren én bereid zijn om te vertellen welke strijd daaraan voorafging. Denk hierbij aan vooroordelen, verlies, seksisme of schaamte. Al deze voorbeelden hebben voor Eva één ding gemeen: de onbreekbaarheid van hun wil en de kracht van hun doorzettingsvermogen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Instagram | beeld: GettyImages