Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > WAT?! Deze twee acteurs speelden normaal de hoofdrollen in La La Land

WAT?! Deze twee acteurs speelden normaal de hoofdrollen in La La Land

WAT?! Deze twee acteurs speelden normaal de hoofdrollen in La La Land

De musical La La Land is een van de populairste films van het moment en wist vorige week nog 14 Oscar-nominaties binnen te rijven. Het liefdesverhaal is mede een succes door hoofdrolspelers Emma Stone en Ryan Gosling, maar beide acteurs waren niet de eerste keuze voor de rollen. Dat waren namelijk Emma Watson en Miles Teller.

La La Land is nu al een van de meest succesvolle films aller tijde en is dé favoriet voor de Oscar voor Beste film. Ook Emma Stone en Ryan Gosling werden al meermaals in de bloemetjes gezet voor hun prestaties en wisten elk al enkele awards in de wacht te slepen. Een droom voor elke acteur, en dat is nu net wat Emma Watson en Miles Teller aan hun neus hebben zien voorbijgaan.

Veeleisend

Emma en Miles werden door regisseur Damien Chazelle benaderd met de vraag of ze de hoofdrollen wilden spelen in de populaire film. Beide acteurs deden auditie voor de musicalprent, maar bleken uiteindelijk ‘te veeleisend te zijn‘. Een bron vertelde aan Page Six dat Teller meer geld wilde en dat Watson de film dicht bij huis wilde opnemen.

“Miles kreeg een aanbod van 4 miljoen dollar om mee te spelen in La La Land, maar hij zei dat hij minstens 6 miljoen wilde. Emma wilde eerst niet meedoen, maar was later dan toch geïnteresseerd in de rol. Enkel op voorwaarde dat de film opgenomen zou worden in Londen, terwijl de naam La La Land duidelijk refereert naar Los Angeles. De regisseur probeerde alles om haar tevreden te houden, maar ze vond uiteindelijk toch niet dat ze de juiste kandidaat was voor de film.”

Schuld

Terwijl het dus duidelijk is dat Emma en Miles zelf schuld hebben aan de gemiste kans, proberen ze nu de schuld op anderen te steken. Zo heeft de acteur zijn managers onder hun voeten gegeven omdat zij de rol niet voor hem hadden kunnen regelen en is Watson zelfs vertrokken bij haar agentschap WME om naar hun grootste concurrent CAA te gaan. Regisseur Damien Chazelle bevestigde zopas dat Stone en Gosling inderdaad niet zijn eerste keuze waren. “Er is inderdaad een moment geweest dat Emma Watson en Miles Teller de hoofdrollen van mij gekregen hebben, maar dat bleek uiteindelijk toch niet te werken.”

Kippenpasteitjes

Emma Stone en Ryan Gosling gingen wel meteen akkoord met het verhaal en bleken dan ook de perfecte keuze te zijn. “We hebben elkaar ontmoet tijdens een etentje waar we allebei kippenpasteitjes gegeten hebben”, vertelt Stone over Chazelle. “Ik had het script nog niet gelezen, maar hij heeft het mij helemaal uitgelegd en zelfs overlopen hoe hij mij in de rol van Mia zag. Nadat ik het gelezen had, kwam hij zelfs naar mijn kleedkamer om mij al enkele beelden te laten zien. Het was heel speciaal.”

Nadat Emma Stone had toegezegd voor de rol, was het volgens Chazelle heel gemakkelijk om Ryan Gosling te overtuigen. “Hij wilde altijd al eens in een Old-Hollywoodfilm mee spelen en zéker als het met Emma was.”

Lees ook: