Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Touriya hoopte na bekendmaking kanker op belletje van Sylvie: ‘Maar ik heb niks gehoord’

Touriya hoopte na bekendmaking kanker op belletje van Sylvie: ‘Maar ik heb niks gehoord’

Touriya hoopte na bekendmaking kanker op belletje van Sylvie: ‘Maar ik heb niks gehoord’

Een paar weken geleden kreeg Touriya Haoud (42) een klap in het gezicht: er werd lymfeklierkanker geconstateerd bij de actrice die onder andere bekend is van de serie ‘Costa!’ en de film ‘Shouf Shouf Habibi’. Hoewel ze van alle kanten steunbetuigingen kreeg, bleef het van Sylvie’s kant stil. Meis (41) – de voormalige hartsvriendin van de brunette – liet niks van zich horen.

Jarenlang waren Touriya en Sylvie beste vriendinnen, maar nadat Haoud informatie zou hebben gelekt over de scheiding van Meis en haar toenmalige geliefde Rafael van der Vaart (37), liep de hechte band stuk. Later stak Touriya een mes in Sylvie’s rug door te zeggen dat ze twijfelde aan het feit of de presentatrice wel écht borstkanker had gehad. “Alles wat ze doet, is berekenend. Met geld kun je alles kopen. Het is walgelijk en haar leven is een leugen”, zei ze in 2018 in het Duitse roddelblad Closer. Waarom Touriya er destijds voor koos met haar uitspraken te komen, was niet duidelijk. Mogelijk wilde ze haar Duitse vriendin Sabia – die óók ooit vriendinnen was met Sylvie maar uiteindelijk een relatie kreeg met haar ex-man Rafael van der Vaart – steunen, die eerder in een Duitse tv-show over Sylvie zei: “Sommige mensen gaan zelfs zover dat ze een ziekte verzinnen om er beter van te worden.”

Sylvie Meis

Nu Touriya onlangs haar ziekte wereldkundig heeft gemaakt, heeft Sylvie geen toenadering gezocht tot het model. “Ik heb wel even gedacht misschien belt of appt ze me wel”, aldus Haoud in weekblad Weekend. “In zulke situaties kunnen bepaalde dingen een andere wending krijgen. Maar nee, ik heb niks gehoord. Het is ook goed zo, er is natuurlijk veel tussen ons gebeurd. Het blijft echt jammer hoe het gelopen is.”

Positieve instelling

Al vanaf het eerste moment is Touriya hoopvol als het om haar lymfeklierkanker gaat. “De kans op genezing is 98 procent”, vertelt ze. Inmiddels laat ze weten zich niet heel slecht maar zeker ook niet lekker te voelen. “Mijn eerste chemokuur was bijna twee weken geleden. Eind maart ben ik klaar. In totaal heb ik er vier.”

Haarverlies

Ondanks haar positiviteit zijn er een aantal dingen waar Haoud het wel moeilijk mee heeft. “Toen ze begonnen over symptomen van chemo, zoals haarverlies, moest ik huilen.”

Lees ook
Treurig nieuws: Touriya Haoud heeft lymfeklierkanker

Stress

De laatste periode kampte Touriya met vermoeidheidsklachten en bracht daarom een bezoekje aan de dokter. Zelf dacht ze dat het door de stress kwam – de actrice is al enige tijd in een slepende voogdijzaak verwikkeld met haar ex-man. Het duurde dan ook even voordat ze naar de dokter stapte. Ook wilde ze zich er niet helemaal aan toegeven dat ze zich niet lekker voelde. “Op een gegeven moment ben ik flauwgevallen. Mijn lichaam gaf het gewoon op. Ik ben neergevallen in de badkamer.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Brunopress