Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Touriya Haoud begint hoofdbedekkingslijn na eigen ziekte: ‘Dat geeft me enorm veel voldoening’

Touriya Haoud begint hoofdbedekkingslijn na eigen ziekte: ‘Dat geeft me enorm veel voldoening’

Touriya Haoud begint hoofdbedekkingslijn na eigen ziekte: ‘Dat geeft me enorm veel voldoening’

Ongeveer een jaar geleden kwam actrice en model Touriya Haoud met het verdrietige nieuws dat ze lymfeklierkanker had. De 42-jarige brunette, die onder andere bekend is van de serie ‘Costa!’ en de film ‘Shouf Shouf Habibi’, werd daarna al snel behandeld met een intensieve chemokuur. Door de hele gebeurtenis is ze op het idee gekomen om een bedrijf in hoofddeksels te beginnen. 

Vermoeidheidsklachten

Omdat ze destijds kampte met vermoeidheidsklachten bracht Touriya een bezoekje aan de dokter. Zelf dacht ze dat het stress was, aangezien ze in een lastige voogdijzaak zat met haar ex-man. Maar na een aantal onderzoeken kwam de daadwerkelijke reden naar boven: ze had lymfeklierkanker. Volgens haar woordvoerder zat de kanker in haar nek, borst en longen. Ze begon aan een acht weken durende chemokuur en wilde daarbij rust en tijd waarop ze zich volledig op haar herstel kon focussen.

Hoofddeksellijn Touriya Haoud

En nadat ze zélf behandeld moest worden, is de actrice op een enorm leuk idee gekomen: een bedrijf starten in hoofddeksels. “Dat geeft me enorm veel voldoening”, aldus Touriya in een gesprek met het AD. “De dokter vertelde me dat ik kaal kon worden. Dat was toch een shock”, herinnert ze zich.

Unieke turbans

Ze ging op zoek naar ’turbans’, het op de tulband gebaseerde hoofddeksel waar veel vrouwen voor kiezen na haarverlies door een chemokuur, maar het aanbod was niet geheel naar haar smaak. “Daar is het idee ontstaan om hier iets mee te doen. Inmiddels ben ik samen met een Marokkaanse vriendin een bedrijf in turbans gestart. De lijn bestaat uit unieke hoofddoeken en turbans, ecologisch en handgemaakt in Marrakesh.”

Lees ook
Touriya hoopte na bekendmaking kanker op belletje van Sylvie: ‘Maar ik heb niks gehoord’

Definitief in Nederland

Na jaren in Los Angeles gewoond te hebben, waar ze met haar inmiddels ex-man Greg Vaughan drie zoons kreeg, heeft Touriya zich definitief weer in Nederland gevestigd. Wel vliegt ze geregeld naar Charlotte in de Amerikaanse staat North Carolina, waar haar kinderen en hun vader wonen. “Mensen maken opmerkingen: raar dat je je kinderen zomaar achterlaat. Dat gevoel heb ik niet. De kinderen hebben het daar goed. Ze gaan naar een privéschool. Kunnen lekker buiten spelen, wat in L.A, echt niet mogelijk was. We videobellen een paar keer per dag. Ik vlieg elke maand naar Charlotte voor tien tot twaalf dagen en ze komen straks in de zomer twee maanden hier.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP, AD.nl | Beeld: Brunopress