Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Tim Hofman maakt excuses na vrouwonvriendelijke opmerkingen: ‘Het was fout, ik schaam me daarvoor’

Tim Hofman maakt excuses na vrouwonvriendelijke opmerkingen: ‘Het was fout, ik schaam me daarvoor’

Tim Hofman maakt excuses na vrouwonvriendelijke opmerkingen: ‘Het was fout, ik schaam me daarvoor’

Tim Hofman vertelde donderdag in een aflevering van BOOS uitgebreid over de wanpraktijken bij The Voice of Holland. Diverse mensen op de werkvloer, waaronder Marco Borsato en Jeroen Rietbergen, werden beschuldigd van seksueel misbruik en grensoverschrijdend gedrag. Er dook deze week een filmpje op waarin Tim Hofman zelf ook vrouwonvriendelijke en opgepaste opmerkingen maakte. Hij biedt hiervoor nu zijn excuses aan.

Excuses

Op sociale media verscheen deze week een video van circa 10 jaar geleden waarin we Tim Homan zien tijdens een interview met playmate Zimra Geurts. Tim maakte tijdens het interview diverse ongepaste opmerkingen. “Die moet met iedereen op de foto, omdat ze net even wat grotere tieten heeft dan de rest van Nederland”, zei hij onder andere. “Zal ik anders m’n pik laten zien?”, was ook een van zijn opmerkingen. Veel mensen vonden zijn opmerkingen zeer ongepast. Zeker omdat de presentator dergelijke opmerkingen van Jeroen Rietbergen en Marco Borsato afkeurt in de aflevering van BOOS.

Zaterdag liet Tim weten dat hij zich diep schaamt voor het interview en spijt heeft. “Het was in 2012: backstage bij Spuiten en Slikken. Ik heb veel geleerd sindsdien, zoals over meer van zulke onderwerpen: homofobie, racisme, en validisme. Het was fout en excuses zijn gepast”, schrijft hij op Instagram. Tim is lange tijd presentator geweest van BNNVara-programma Spuiten en Slikken, een programma wat draaide om drugs en seks.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Lees ook
De Flair redactie deelt eigen ervaringen met seksuele intimidatie

BOOS

In de BOOS-aflevering van donderdag besprak Tim Hofman meerdere gevallen van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. In de aflevering was te zien dat diverse slachtoffers hun verhaal deden over onder andere coaches Ali B en Marco Borsato en over bandleider Jeroen Rietbergen. Ali B werd in de video beschuldigd van verkrachting. Ook Jeroen Rietbergen ligt deze week onder vuur vanwege zijn seksueel overschrijdende opmerkingen en gedrag. Grote baas John de Mol werd ook geïnterviewd door Tim. RTL zend momenteel geen afleveringen van The Voice meer uit. Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar de wanpraktijken.

Bron: AD.nl | Beeld: Brunopress