Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Tim Hofman doet zijn verhaal bij ‘College Tour’: ‘Ik heb een noodknop op mijn tas’

Tim Hofman doet zijn verhaal bij ‘College Tour’: ‘Ik heb een noodknop op mijn tas’

Tim Hofman doet zijn verhaal bij ‘College Tour’: ‘Ik heb een noodknop op mijn tas’

Een nieuw seizoen van College Tour is een feit. En de eerste gast is niemand minder dan presentator Tim Hofman (33). Het is je vast niet ontgaan dat Tim met zijn YouTube-serie BOOS de misstanden rondom The Voice aan het licht bracht. Door zijn werk krijgt hij te maken met heftige bedreigingen. Ook hierover vertelt hij tijdens College Tour.

Linda niet gesproken

Toen Tim Hofman de misstanden rondom The Voice besprak tijdens de aflevering van BOOS heeft hij Linda de Mol (57) nooit gesproken over deze misstanden, vertelt hij. Zij had namelijk indirect te maken met het schandaal. Dit kwam doordat haar ex-partner Jeroen Rietbergen (51) één van de vier mannen was die verdacht werd van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Alle gebeurtenissen rondom The Voice kwamen naar buiten op het moment dat twee vrouwen hun verhaal wilden doen bij het blad LINDA. Hierna hebben Tim Hofman en zijn team vanaf maart 2021 onderzoek gedaan naar de verhalen. Tim geeft aan het niet vreemd te vinden dat LINDA. het verhaal niet gepubliceerd heeft. “Het vereist veel onderzoek en zij kregen het journalistiek gezien niet rond. Toen hebben de slachtoffers zelf gezegd: ‘Kunnen jullie Tim Hofman bellen?’ Dat is toen gedaan en toen zijn we gaan praten eigenlijk. Natuurlijk hebben wij de vraag gesteld: ‘Is dat omdat het blad LINDA heet?’ Ons is verzekerd van niet en dat geloofde ik ook.”

Het onderzoek

Toen Tim onderzoek deed naar de schandalen rondom The Voice is hij ook te weten gekomen dat Linda’s ex-partner Jeroen Rietbergen één van de mannen was die schuldig is aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. Tim heeft nooit met Linda gesproken over deze gebeurtenis. Dit vertelde hij ook tijdens de College Tour. “Wilde je niet?” vroeg interviewer Twan Huys. “Nee, nee”, aldus Tim.

Ook vertelde Tim dat hij gevraagd is om te gaan werken voor Talpa. Echter gaf hij aan niet weg te willen bij de publieke omroep. “Ik ga nergens heen. Volgens mij ben ik wel eens gebeld door een commerciële. Toen stond ik in de Gamma en toen zeiden ze: ‘De grote baas wil met je spreken.” Tim heeft gezegd dat hij ‘geen zin’ had. “En toen heb ik opgehangen omdat ik af moest rekenen. Toen belde mijn manager: ‘What the fuck heb je gezegd?’ Dat is hoeveel zin ik heb om weg te gaan bij BNNVARA.”

Bedreigingen aan huis

Tim Hofman kwam afgelopen winter privé in gevaar, hij was niet meer veilig: “Ik heb mensen die aan mijn deur zijn gekomen, ik heb veel bij de recherche gezeten.” Zijn programma BOOS levert goede dingen op, maar kan het ook een andere wending krijgen. “Wij draaien niet meer zonder beveiliging”, vertelt de presentator. Hij is in 2017 door een huisjesmelker mishandeld. Voordat dit incident plaatsvond bekeek het team per zaak of beveiliging noodzakelijk zou zijn. Toen hij in elkaar geslagen terugkwam van een draaidag moesten ze dit anders gaan aanpakken. Tim hield er een whiplash, hersenschudding en gebroken kaak aan over, waardoor hij maanden thuis zat.

Lees ook
BOOS-presentator Tim Hofman is dit jaar verkozen tot meest invloedrijke persoon in de media

Noodoplossing

Nu is het zover gekomen dat de bedreigingen niet alleen meer tijdens de draaidagen van BOOS plaatsvinden, maar ook voor de deur van de presentator. “Mensen dreigen dat ze m’n adres gaan publiceren of doodsbedreigingen, dat soort zaken.” Hierdoor twijfelt de maker over het beveiligen van zijn huis.

24/7 een persoonsbeveiliging is niet van toepassing bij Tim, echter heeft hij wel een noodoplossing achter de hand voor gevaar. “Ik heb een knop op mijn tas. Als ik daar twee seconden op druk, dan wordt er ingebeld. Horen zij een stresssituatie of een codewoord, dan komen er helikopters boven het dak hangen, zeg maar.”

“Dus dat gaat best wel ver natuurlijk.” Op het moment zijn er niet veel bedreigingen naar Tim, maar daar kan binnen een handomdraai verandering in komen. “Als er op een gegeven moment iemand bij je voordeur staat en die kijkt je recht in de ogen en zegt: ‘Ben je niet bang dat je eindigt zoals Peter R. de Vries?’, dan moet je gaan schakelen denk ik.” Tim vertelt aan interviewer Twan Huys dat hij goed begeleid wordt door omroep BNNVARA, waar hij voor werkt.

De dierbaren van Tim krijgen ook te maken met bedreigingen. “Ik heb wel eens foto’s van mensen uit mijn omgeving gehad, met een rottekst erbij. Of iemand stuurt mij m’n eigen adres of dingen die heel moeilijk te achterhalen zijn. Er staat niemand bij mijn familie voor de deur. Moet je ook niet proberen.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard, Linda.nl | Beeld: Brunopress