Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > The Voice of Holland tijdelijk van de buis vanwege beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag

The Voice of Holland tijdelijk van de buis vanwege beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag

The Voice of Holland tijdelijk van de buis vanwege beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag

RTL stopt voorlopig met het uitzenden van The Voice of Holland. Bij de zender en producent ITV zijn berichten van mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik binnengekomen. Dit laat RTL zaterdag weten.

Grensoverschrijdend gedrag The Voice

“Op basis van deze aantijgingen is contact opgenomen met producent ITV en is er in overleg besloten dat ITV, onmiddellijk een zorgvuldig, onafhankelijk onderzoek zal initiëren”, laat RTL in een verklaring weten. “De uitzendingen van The Voice of Holland worden vooralsnog opgeschort tot er meer duidelijk is.”

Zerotolerancebeleid

Ook ITV laat weten “geschokt” te zijn. “Onze hoogste prioriteit is het bieden van een veilige en ondersteunende omgeving voor iedereen die deelneemt aan – of werkt aan – onze shows en er is bij ITV Studios sprake van een zerotolerancebeleid ten aanzien van het soort gedrag waarvan wordt gezegd dat het heeft plaatsgevonden. We hebben onmiddellijk opdracht gegeven voor een extern onderzoek naar de aantijgingen.”

BOOS

De aantijgingen kwamen aan het licht door het BNNVARA-programma BOOS. RTL noemt de berichten, die niet bekend waren bij de zendergroep, “zeer ernstig en schokkend”. “We nemen dit uitermate serieus. Deelnemers, medewerkers, iedereen moet in alle veiligheid kunnen werken. Daarin is geen ruimte voor interpretatie. Prioriteit is nu om de feiten op tafel te krijgen.”

Tim Hofman, maker van het programma BOOS, meldt op Instagram dat donderdag op YouTube een BOOS-aflevering te zien zal zijn over dit grensoverschrijdende gedrag bij The voice. Tim laat weten dat er vanmiddag meer informatie zal worden gedeeld.

Tekst gaat verder onder de foto.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tim Hofman (@debroervanroos)

Lees ook
Dianes dochter werd misbruikt door de gymleraar: ‘Hij pakte de meisjes vaak van achteren vast bij een oefening’

Ongepast gedrag

Al langer gaan geruchten over ongepast gedrag achter de schermen van The Voice. BOOS kondigde al eerder aan dat het programma bezig was met het onderwerp. Eind 2021 werd bekend dat er aangifte was gedaan tegen Marco Borsato, die lange tijd coach was bij The Voice, vanwege grensoverschrijdend gedrag. Wie van het The Voice-team grensoverschrijdend gedrag heeft vertoond, is niet bekend gemaakt. Mogelijk gaat het nu om een van de huidige TVOH-coaches.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP, RTL | Beeld: RTL