Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Hartverscheurend nieuws voor ‘The Voice’-winnaar Dani: vriend Azad (30) plotseling overleden

Hartverscheurend nieuws voor ‘The Voice’-winnaar Dani: vriend Azad (30) plotseling overleden

Hartverscheurend nieuws voor ‘The Voice’-winnaar Dani: vriend Azad (30) plotseling overleden

Dani van Velthoven kwam afgelopen maart als winnaar uit de bus bij het jongste seizoen van ‘The Voice of Holland’. De zanger kon vol vertrouwen en liefde van Nederland beginnen met het opbouwen van een succesvolle carrière in de muziek, met zijn grote steun en toeverlaat – vriend Azad – aan zijn zijde. Maar deze week heeft het noodlot toegeslagen en kreeg Dani hartverscheurend nieuws te verwerken: zijn grote liefde en ‘soulmate’ is geheel onverwachts overleden.

Donkerste week

Dani deelt het tragische nieuws op Instagram. “Deze week is de donkerste van mijn hele leven”, begint de zanger. Hij geeft aan te hebben getwijfeld over het delen van “de situatie”, omdat hij het bestaan van zijn vriend niet tot slechts één post op social media wil reduceren. “Maar veel van jullie kenden hem en verdienen te weten wat er is gebeurd.”

‘Hij was hier niet gelukkig’

De zanger vervolgt: “Deze week is de wereld de liefste persoon verloren die ik ooit heb ontmoet. Mijn soulmate. Ik probeer te geloven dat er iets is na de dood. Een plek waar hij niet meer hoeft te vechten, gewoon kan leven en gelukkig kan zijn. Want dat was hij op deze plek niet.”

Voorlopig offline

Dani’s woorden doen vermoeden dat Azad er zelf voor heeft gekozen uit het leven te stappen, maar daarover wil de zanger nog even niets kwijt. Hij laat weten zich voorlopig even niet op social media te zullen begeven, “tot ik er klaar voor ben om er openlijk over te praten”. In een laatste slide deelt Dani een foto van hem en Azad met de woorden: “Rust zacht, 1991-2021”.

Lees ook
André doet schokkende onthulling: zanger en Sarah ernstig bedreigd na verlovingsbreuk met Monique

Bijzondere rol

Azad speelde een grote rol in Dani’s The Voice-avontuur eerder dit jaar. Hij vluchtte naar Nederland omdat homoseksualiteit in zijn eigen land niet geaccepteerd wordt. Hier werd hij gelukkig met Dani, maar zei in één van de uitzendingen wel zijn land, zijn stad en zijn familie heel erg te missen. “Het is mijn land, maar de regering is verschrikkelijk”, aldus Azad destijds. Nadat alle vier de coaches hun stoel draaiden bij Dani’s auditie, viel de zanger zijn vriend huilend in de armen. De rest van het seizoen zong Dani voor alle mensen die door hun omgeving niet geaccepteerd worden om hun geaardheid.

Denk je aan zelfmoord? Neem contact op met 113 (0900 0113). De crisislijn is 24/7 open, ook kun je er terecht voor therapie met een psycholoog, of doe de zelfhulpcursus. Anoniem en vertrouwelijk.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door DANY (@danybluemusic)

Bron: Story | Beeld: RTL