Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Geen roze wolk: Tabitha steekt moeders hart onder de riem met open en eerlijk verhaal over heftige kraamtijd

Geen roze wolk: Tabitha steekt moeders hart onder de riem met open en eerlijk verhaal over heftige kraamtijd

Geen roze wolk: Tabitha steekt moeders hart onder de riem met open en eerlijk verhaal over heftige kraamtijd

Sinds eind maart mag Tabitha (28) zich de trotse moeder noemen van dochter Imaya. Vlak na de bevalling deed de zangeres al een boekje open over de eerste periode met haar baby, waar de nodige kraamtranen bij kwamen kijken. De roze en grijze wolk wisselden elkaar namelijk met regelmaat af, al geeft ze nu toe dat de donkere toch vaak de overhand heeft genomen.

Kraamtijd Tabitha

Op Instagram doet Tabitha uit de doeken over de kraamtijd, die rooskleurig leek te beginnen. “Daar gingen we! Naar huis met z’n drieën na een succesvolle bevalling. Thuis aangekomen voelde ik me eigenlijk best goed”, begint de zangeres. “Ik dacht aan alle posts die ik voorbij had zien komen van huilende moeders met lekkende borsten en een soort vervreemde blik op hun gezicht en een baby in hun armen met de caption ‘nobody said it would be this hard‘. Ik kon mij daar totaal niet in vinden toen ik vrolijk onder de douche stond de dag na de bevalling.”

Giftige cocktail

Vol overtuiging zei ze tegen haar vriend en kersverse papa hoe blij ze was dat ze zich zo goed voelde. Dat was ook zo, tot op een zeker moment. “En toen brak de derde dag aan, de dag waar ik het een en ander over gelezen had. Ik lag ’s avonds in bed en voelde de paniek langzaam in me opkomen”, vervolgt Tabitha. “De combinatie van vermoeidheid en de pijn van borstvoeding geven, hormonen, ontzwangeren en simpelweg een moeder zijn was een perfecte cocktail voor onzekerheid, paniek en angst.”

Huilend aan de eettafel

Op een gegeven moment zat Tabitha huilend aan de eettafel, met een partner die tot over zijn oren verliefd was op zijn vrouw en pasgeboren dochter. “En ik… met de woorden die uit mijn mond kwamen: ‘het is gewoon niet zoals ik me had voorgesteld’. Want wat had ik me dan voorgesteld? Ik had mezelf voorgesteld tot over mijn oren verliefd te zijn, op een roze wolk.”

Google is níet altijd je beste vriend

Dagelijks kreeg de pas bevallen zangeres berichtjes van vrienden en familie, die haar meegaven te genieten van “de mooiste tijd” met haar kindje. Lief bedoeld, maar bij Tabitha werkte het averechts. “Elke keer als ik weer de woorden ‘roze wolk/geniet ervan’ las, voelde ik me nog schuldiger”, biecht de brunette op. Ze besloot haar symptomen te googelen, maar dat bleek een “slecht idee” te zijn. “Voor mijn gevoel had ik namelijk alle klachten van alles waar ik bang voor was.”

Moed in de schoenen gezakt

Tabitha vroeg zichzelf meerdere keren af waarom zij niet op die roze wolk zat. “Achteraf gezien was ik zoals vaker veel te hard voor mezelf en was het enige antwoord op die vragen dat ik lief voor mezelf moest zijn en enorm trots mocht zijn op mezelf”, ziet ze nu in. “Moeder worden is alles behalve makkelijk en de eerste kraamweek was voor mij helemaal niet leuk en ‘geniet ervan’. Ik vind het belangrijk om dit te delen… want toen ik huilend in de babykamer zat en de moed mij in de schoenen was gezakt, had ik heel veel sterke lieve vrouwen die mij lieten weten dat het oké was dat ik me zo voelde en dat het er allemaal bij hoorde en dat dit weer over zou gaan.”

Randje van postnatale depressie

Inmiddels voelt de moeder van de kleine Imaya zich gelukkig langzaam maar zeker beter. “Ik kan nu ook genieten van alles (ook niet altijd!). Maar niet iedereen heeft iemand om te bellen en niet bij iedereen gaat dit gevoel over en ‘wordt het beter’. Ik denk dat ik een beetje gevoeld heb hoe een postnatale depressie zou kunnen voelen en het is alles behalve een roze wolk en genieten.”

Help kersverse mama’s

“Ik deel dit voor de mama die dit nodig heeft. Ik deel dit voor de persoon die net heeft gehoord dat een naaste bevallen is”, besluit Tabitha. “Vraag een mama hoe het gaat en bied een knuffel, een schouder of een luisterend oor. She might need it more than you realize.”

Lees ook
Tabitha deelt eerlijke foto’s van lichaam na zwangerschap: ‘Bedankt dat je zo prachtig transformeert’

Happy family

Eind oktober 2020 onthulde de zangeres haar zwangerschap met een prachtige zwart-witfoto van haar en haar vriend Mauron Vlaar (dít is de grote liefde van Tabitha). Op 20 maart 2021 kwam het meisje ter wereld, zo maakte de zangeres bekend op Instagram. Ze luistert voluit naar de naam Imaya Tabitha Vlaar. Als kers op de taart ging de geliefde van de zangeres – met wie ze ruim drie jaar samen is – op zijn knieën, zo maakte Tabitha eind februari bekend. Van het romantische aanzoek deelde ze een paar prachtige foto’s op Instagram.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door SAY VEGAN MORE OFTEN ? (@tabithamusik)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door SAY VEGAN MORE OFTEN ? (@tabithamusik)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door SAY VEGAN MORE OFTEN ? (@tabithamusik)

Beeld: Brunopress, Instagram