Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Sylvia van ‘Verslaafd!’ krijgt veel te verduren tijdens haar gevecht tegen alcohol: ‘Je verandert in een moeder die ik niet ken’

Sylvia van ‘Verslaafd!’ krijgt veel te verduren tijdens haar gevecht tegen alcohol: ‘Je verandert in een moeder die ik niet ken’

Sylvia van ‘Verslaafd!’ krijgt veel te verduren tijdens haar gevecht tegen alcohol: ‘Je verandert in een moeder die ik niet ken’

Sylvia (51) is alcoholverslaafde, waardoor de kans groot is dat ze haar kinderen verliest. Tijdens een interventie wordt er geprobeerd om Sylvia in een verslavingskliniek te krijgen. De grote vraag is of Sylvia zelf wel in de gaten heeft dat ze verslaafd is. Door interventionist en ervaringsdeskunige Maarten Dammers en presentator Ewout Genemans (37) wordt hulp aangeboden in het programma Verslaafd!.

De verslaving

Op het moment dat dochter Yildau geboren was, begon Sylvia met drinken. De verslaving heeft bijna twintig jaar grote invloed op het leven van haar kinderen. Ze is niet meer samen met Cerry, de vader van haar kinderen. Dochter Yildau lijdt aan een zeldzame spierziekte genaamd Lucien. Tanja is een ex-schoonzus en die zegt hier het volgende over: “Het gestructureerde dat Yildau nodig heeft, is af en toe best lastig voor Sylvia.”

Een zorgzame en lieve vrouw, dat is hoe zoon Ype zich zijn moeder herinnert. “Ze deed graag leuke dingen met mij en m’n zusje.” Toen was het al zo dat Sylvia veel dronk. “Ze begon te drinken op de bank waar wij ook bij zaten. Ze viel dan ook in slaap op de bank”, vertelt haar zoon. Cerry denkt dat Sylvia is begonnen met drinken, omdat ze een punt wilde zetten achter het huwelijk.

Vreselijke gebeurtenis

Op kerstavond in 2010 vond tijdens All You Need Is Love een vreselijke gebeurtenis plaats voor het gezin. “Ze gaat staan en ze zegt: ik vertrek. Op kerstavond ging ze de deur uit en liet mij en de kinderen achter. En weg was ze.” Verraden door zijn eigen moeder, dat is hoe zoon Ype zich voelt. Het was al snel duidelijk dat Sylvia een andere relatie had. Het drankgebruik verergerde steeds meer. Haar kinderen hebben daarom om hulp gevraagd.

De interventie

Sylvia is overdonderd op het moment dat de interventie plaatsvindt. Dochter Yildau weet ook niet wat haar overkomt. Ze geeft emotioneel toe dat haar moeder hulp nodig heeft. Sylvia geeft zelf aan dat ze geen drankproblemen heeft. “Het is niet zo dat ik elke avond naar de fles grijp. Het zijn maar drie glazen.”

Het wordt zoon Ype te veel en hij lucht zijn hart over de situatie met zijn moeder. “Ik heb last van jouw verslaving, omdat ik altijd zorgen om je heb”, vertelt hij emotioneel. “Je verandert in een moeder die ik niet ken.” Dat dochter Yildau zich soms schaamt voor haar moeder laat ze weten. Sylvia neemt uiteindelijk het besluit om in therapie te gaan, dit is een grote geruststelling voor haar kinderen.

Lees ook
Opnieuw een emotionele aflevering van ‘Verslaafd!’: ‘Wat is het toch een vreselijke ziekte’

Therapie

De therapie lijkt te helpen, maar twee weken nadat Sylvia thuiskomt, krijgt ze een terugval en grijpt ze weer naar de alcohol. Dit laat Ype weten aan Ewout. “We zagen lege en halfvolle flessen liggen. Uiteindelijk hebben we haar op heterdaad betrapt.” De terugval van Sylvia heeft gevolgen. Yildau mag nu alleen nog maar bij haar vader wonen. Wanneer Ype aan zijn moeder vertelt dat Yildau bang is voor haar wordt ze emotioneel. Ook geeft hij aan teleurgesteld te zijn in zijn moeder.

Er vindt altijd een test plaats, twee maanden na de terugval. Hierdoor kunnen ze erachter komen of Sylvia echt niet gedronken heeft. De uitslag van de test is negatief wat zorgt voor een emotioneel moment bij Ype. “Ik denk dat het voor hem een hele verlichting ook is. Dat hij zich geen zorgen meer hoeft te maken”, aldus Sylvia.

Drie maanden na testmoment blijkt het goed te gaan met Sylvia. “Ik ben weer volledig aan het werk en de band met mijn kinderen is ook weer sterker.”

Verslaafd! is iedere woensdag om 20.30 uur te zien op RTL 4.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: still Videoland