Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Goed nieuws voor zieke Sylvia uit MAFS: ‘Het is niet erger geworden’

Goed nieuws voor zieke Sylvia uit MAFS: ‘Het is niet erger geworden’

Goed nieuws voor zieke Sylvia uit MAFS: ‘Het is niet erger geworden’

Een klein lichtpuntje voor publiekslieveling van Married at First Sight, Sylvia van Mierlo (59). Aan het einde van de opnames van MAFS bleek dat ze longkanker heeft en onlangs werd er opnieuw een witte vlek op haar long gevonden. Op vrijdag de dertiende kreeg ze het goede nieuws: ‘De nieuwe witte vlek is geen kanker.’ 

Update gezondheid Sylvia van Mierlo MAFS

Dat laat de oud-deelnemer van MAFS vandaag weten in De Telegraaf. “Het bleek een ontsteking en gelukkig geen kanker! Dat was een ontlading hoor, bij mij en mijn geliefden. De artsen konden de kanker die in mijn longen zit wel zien. Die was niet kleiner geworden, maar ook niet groter.”

‘Longfunctie van jonge hond’

En dat Sylvia kanker heeft, vindt ze eigenlijk best gek. Ze voelt zich namelijk helemaal niet ziek. “Als ik die testjes afneem, blaas ik een longfunctie van een jonge hond. Mijn bloed wordt gemeten en het lijkt net alsof het over iemand anders gaat … Maar ja, ik heb toch echt kanker,” zo zegt ze in De Telegraaf. Het is niet de eerste keer dat de goedlachse blondine ziek is. Elf jaar geleden kreeg ze al de diagnose borstkanker. Toen ze de longkanker ontdekten, zat het in fase drie. “Als ik twee weken later geweest, was het al onbehandelbaar geweest.”

Lees ook: 
We houden hoop: Freddy laat weten hoe het nu gaat met zieke MAFS-Sylvia

Bruidsjurk kopen

Die energie die ze heeft, zet ze graag in voor de goede zaak. Samen met oud-deelnemers Rein, Monique en Bert veilen ze hun trouwkleding en items voor het goede doel. De veiling heet ‘Dresses4air’ en de opbrengste gaat naar het Longfonds en het Nederlands Astmacentrum Davos.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTLNieuws | Beeld: RTL Beeldbank