Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Sterren halen massaal uit naar Trump op SAG-Awards: “Schande en on-Amerikaans!”

Sterren halen massaal uit naar Trump op SAG-Awards: “Schande en on-Amerikaans!”

Sterren halen massaal uit naar Trump op SAG-Awards: “Schande en on-Amerikaans!”

Gisterenavond kwam bekend Hollywood weer samen voor de uitreiking van de Screen Actors Guild Awards, de gerenommeerde film-en televisieprijzen. Enkele sterren maakten van de gelegenheid gebruik om hun ongenoegen te uiten over de moslimban die president Donald Trump vorige week ondertekende en riepen op tot actie. 

Ashton Kutcher was de gastheer van de avond en liet in zijn openingsmonoloog alvast weten niet akkoord te gaan met de beslissingen van de nieuwe president. “Goedenavond SAG-AFTRA leden, iedereen die thuis kijkt en iedereen in de luchthavens die thuishoort in mijn Amerika“, startte de acteur zijn speech. “Jullie maken deel uit van wie we zijn en we houden van jullie en verwelkomen jullie”, aldus Kutcher. De toon was hiermee gezet en werd vervolgd door luttele bedankspeeches van andere acteurs.

Schande

Ook Julia Louis-Dreyfus haalde uit naar Trump nadat ze de award voor beste actrice in een humoristische televisieserie (Veep) in ontvangst mocht nemen. “Ik wil jullie laten weten dat ik de dochter ben van een vluchteling uit nazi-Duitsland,” sprak de actrice. “Deze moslimban is een schande en on-Amerikaans.”

‘Orange is the new Black’-actrice Taylor Schilling had een sterke mening over het migratiebeleid van Trump. “De cast van OITNB is zeer divers, met actrices uit Nigeria, de Dominicaanse Republiek, Puerto Rico en Colombia. En we weten dat het aan ons is en aan jullie allemaal om verhalen te blijven vertellen die aantonen dat wat ons verbindt sterker is dan de krachten die ons proberen te verdelen.”

Veiligheidsspeld

Actrice Emma Stone – die opnieuw in de prijzen viel voor haar rol in de musical La La Land – riep op tot actie. “We bevinden ons in een zeer moeilijke tijd in de wereld en sommige dingen zijn niet te verantwoorden. Er is actie nodig en ik ben zeer trots dat ik deel uitmaak van een groep die zaken wil doen weerspiegelen op de maatschappij.”

Scandal-actrice Kerry Washington nam het iets subtieler aan. De actrice verscheen op de rode loper van de SAG-awards met een veiligheidsspeld op haar jurk gepind. Hiermee wil ze tonen dat ze de vluchtelingen steunt en altijd voor hen zal blijven vechten.

Lees ook: