Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Lil’ Kleine en Jaimie Vaes geven opmerkelijk gezamenlijk statement: ‘Niets waar van de geruchten’

Lil’ Kleine en Jaimie Vaes geven opmerkelijk gezamenlijk statement: ‘Niets waar van de geruchten’

Lil’ Kleine en Jaimie Vaes geven opmerkelijk gezamenlijk statement: ‘Niets waar van de geruchten’

Lil Kleine (26) zat op Ibiza twee nachten in de cel voor de mishandeling van zijn verloofde Jaimie Vaes (31). Zij is gewond gespot in de lobby van hun hotel en deed aangifte, hij moest zich verantwoorden voor de rechter. Zij vloog al terug naar Nederland, hij chillt nog op het strand. Alle foto’s van en met elkaar zijn verwijderd van hun instagramaccounts. Niets wijst erop dat alles koek en ei is tussen de twee en het heeft er alle schijn van dat er iets schokkends heeft plaatsgevonden tussen de twee afgelopen weekend. Des te opmerkelijker is het dat het stel dinsdagavond met een gezamenlijk statement komt waarin ze alle ‘geruchten’ naar het rijk der fabelen verwijzen.

Ontkenningsfase?

Lil’ Kleine en zijn vriendin Jaimie Vaes zeggen “echt geschokt” te zijn door de verhalen die over hen in de media rondgaan. Vaes zou op het Spaanse eiland Ibiza zijn mishandeld door de rapper, waarop hij werd gearresteerd. De geruchten over de mishandeling van Jaimie en de arrestatie van de rapper kloppen volgens het stel niet, blijkt uit hun verklaring.

‘We hebben onze dieptepunten’

“De geruchten die rondgaan omtrent dit incident zijn absoluut niet waar. We hebben onze hoogtepunten, maar zeker ook onze dieptepunten. Omdat wij in de spotlight staan worden deze onder een vergrootglas gelegd”, luidt het begin van de verklaring.

‘Excuses voor commotie’

Jorik Scholten, zoals de rapper echt heet, biedt zijn excuses aan voor de commotie die is ontstaan. “Hij ziet in dat bepaalde dingen anders moeten en wil hier graag zijn verantwoordelijkheid voor nemen.” Het stel vraagt de media om hen met rust te laten, zodat ze de gebeurtenissen samen kunnen verwerken. “Wij houden erg veel van elkaar.”

En nu weer lekker vakantie vieren

De zaak van de rapper is op Ibiza geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. Dat bevestigde zijn advocate Nienke Hoogervorst dinsdagavond aan het AD. Volgens haar kan hij daarmee Ibiza “verlaten of bezoeken wanneer hij wenst”. Hij lijkt na alles wat er gebeurd is dan ook meteen de vakantieknop weer te hebben omgezet en geniet breeduit lachend en stralend op één van de stranden van het eiland, zo is te zien op exclusieve beelden van RTL Boulevard. Ondertussen zit Jaimie in Nederland, waar zij maandag na het geven van haar verklaring in de rechtbank naartoe gevlogen is. Jorik’s platenlabel Top Notch heeft, ondanks de felle kritiek, nog steeds niet gereageerd op alle ophef.

‘Dit krijgt nog een staartje’

In Boulevard gaf misdaadverslaggever John van den Heuvel aan te verwachten dat de zaak nog een staartje gaat krijgen. “Het ziet er naar uit dat hij door het oog van de naald kruipt en dat er geen strafrechtelijke vervolging plaatsvindt, maar er is daar natuurlijk wel wat gebeurd. Dat is eigenlijk heel zorgelijk. […] Gezien hun hele voorgeschiedenis, want het is niet de eerste keer dat dit soort verhalen de ronde doen, moet er misschien hulp in de richting van Jaimie georganiseerd worden”, aldus John dinsdagavond. Ook zegt hij te verwachten dat Jeugdzorg wellicht eens in het dossier gaat duiken en wellicht op huisbezoek gaat of een omgevingsonderzoek instelt. “Je denkt op de eerste plaats natuurlijk aan het slachtoffer, maar ook aan het kind dat hier allemaal mogelijk wel of niet getuige van is geweest.”

Lees ook
Hester Zitvast over de mishandeling van Jaimie Vaes door Lil Kleine: ‘Waar eindigt zoiets? Met een lijk?’

Relatie

Jaimie en Jorik kennen elkaar inmiddels al zo’n twaalf jaar en vormen sinds vijf jaar een stel. In 2018 ging de rapper voor zijn vriendin op z’n knieën, het jaar daarop werd hun zoontje Lío geboren. Hun huwelijk is vanwege het coronavirus al meer dan een jaar uitgesteld. In 2020 gingen er al eens geruchten rond over een relatiebreuk.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Op sociale media zetten ook veel mensen vraagtekens bij de gezamenlijke verklaring:

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders