Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Spannende dag voor zangeres S10, het Eurovisie Songfestival gaat van start

Spannende dag voor zangeres S10, het Eurovisie Songfestival gaat van start

Spannende dag voor zangeres S10, het Eurovisie Songfestival gaat van start

Vandaag is een belangrijke dag voor zangeres S10. De eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival wordt doorgenomen in Turijn, voordat die te zien is op de buis. In PalaOlimpico vinden vandaag verschillende repetities plaats. De jury zal vandaag dan ook een grote rol hebben, zij brengen vandaag hun stemmen namelijk al uit voor hun favoriet.

Belangrijk moment voor S10

Grote shows zoals het Eurovisie Songfestival moeten tot in detail voorbereid worden. Daarom worden er ook meerdere repetities gehouden om alles tot in de puntjes bekeken te kunnen hebben. Vandaag is het zover: alle shows worden getimed en er wordt bekeken of alles goed in het tijdschema past.
Vanavond zal dan ook een belangrijk moment zijn voor onze S10 en alle andere deelnemers. Dan vindt de tweede repetitie van de eerste halve finale plaats, hierbij heeft S10 al een belangrijk optreden, de jury zal tijdens dit optreden namelijk meekijken en punten uitdelen. Ook zal er voor het eerst publiek aanwezig zijn in de zaal.
De finalisten en daarbij dus ook de winnaar krijgen de helft van de punten van de jury en de andere helft wordt door de kijkers thuis gegeven. Op het moment dat wij het optreden van S10 op de buis kunnen zien, is het dus al voor de helft bepaald waar ze eindigt.

De punten

Bij de halve finale worden de tien finalisten bekendgemaakt en later wordt de puntenverdeling bekendgemaakt. Bij de finale is dit een ander verhaal. Hierbij worden de punten live tijdens de show verdeeld. Veertig landen nemen dit jaar deel aan het Songfestival. Ieder land krijgt hierbij 116 punten om te verdelen (58 van de jury en 58 van het publiek). Wanneer de ‘douze points‘ van de jury uitgedeeld worden kan dit veel verandering maken, maar de punten van de kijkers thuis kunnen ook het verschil maken.

Kritisch kijken

Vanavond is dus ook een spannende avond voor S10. Bij de repetitie van vandaag is het dan ook van belang dat er kritisch wordt gekeken naar haar optreden. Zo kunnen de kleine foutjes voorkomen worden.
Hoe het er nu naar uitziet is dat naast Nederland ook topfavoriet Oekraïne in de eerste halve finale staat. Griekenland en Noorwegen lijken een plek in de eindstrijd te hebben volgens de voorspellingen van de bookmakers.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Nu.nl, RTL Boulevard | Beeld: Brunopress