Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Sonja Bakker geeft plagiaat toe: ‘Er zijn fouten gemaakt’

Sonja Bakker geeft plagiaat toe: ‘Er zijn fouten gemaakt’

Sonja Bakker geeft plagiaat toe: ‘Er zijn fouten gemaakt’

Sonja Bakker wordt beschuldigd van plagiaat na het delen van foto’s op haar eigen Instagramaccount en dat geeft de dieetgoeroe nu zelf ook toe. ‘Ik heb doodsbedreigingen ontvangen’.

Hoewel ze toegeeft dat ze fout zit met het delen van de recepten op Instagram, die helemaal niet haar eigen recepten blijken te zijn, legt ze de schuld niet bij zichzelf. Aan De Telegraaf laat de dieetdeskundige weten dat een medewerker recepten van concurrenten heeft overgenomen en geplaatst op Instagram.

Reactie

Foodblogger Silvia Ribas kwam er zelf achter: opeens vond ze haar recepten, waar ze met haar volle passie aan werkte, terug op het account van Sonja. Nergens stond haar naamsvermelding bij, nergens stond vermeld dat dit recept niet van haarzelf was. Daarom ondernam Silvia drastische stappen: met haar zal nu een schikking worden getroffen. Sonja reageert nu zelf op de commotie:

“Mijn advocaat en die van haar zijn momenteel in gesprek om uit te zoeken wat er precies allemaal mis is gegaan, maar ook hoe we het samen kunnen oplossen. Ik kan alleen maar zeggen dat ze gelijk heeft”, zegt Bakker tegen de krant. “Er zal een schikking komen. En dat vind ik nog reëel ook. Het is gewoon plagiaat.”

Lees ook
Ook oud-medewerkers Sonja Bakker zijn zat van werkwijze dieetgoeroe: ‘Sonja is een keiharde zakenvrouw’

Teamprobleem

Maar de schuld blijkt niet bij Sonja zelf te liggen, maar bij iemand uit haar team.

“Voor corona zaten we met elkaar op kantoor en namen we alles altijd goed door. Nu verliep alles via Zoom. Een medewerker van mij haalde foto’s van het internet waarvan ik dacht dat ze rechtenvrij waren. Dat was dus niet het geval. Ze zijn een-op-een gekopieerd”, vertelt de dieetdeskundige. “Natuurlijk kan ik de bewuste medewerker daarop aanspreken, maar het is mijn schuld dat het mis is gegaan. Ik heb er niet goed op gelet.”

De dieetexpert heeft er persoonlijk veel last van, zo laat ze nog weten. “Via mijn e-mail ben ik met de dood bedreigd. Op straat schelden mensen mij uit dat ik een oplichter ben. En dat ik in de gevangenis hoor. Ondanks de fouten die ik op mijn Instagram heb gemaakt, ben ik geen oplichter.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.